Candidatul Cîrstoiu, după iureșul cu nebănuita avere de pe firmă, unde are case și mașini de lux: „Ce ați fi vrut, să merg cu trotineta sau să merg pe bicicletă?”

30 mart. 2024
526 Afișari
Candidatul Cîrstoiu, după iureșul cu nebănuita avere de pe firmă, unde are case și mașini de lux: „Ce ați fi vrut, să merg cu trotineta sau să merg pe bicicletă?”
Candidatul Cîrstoiu, după iureșul cu nebănuita avere de pe firmă, unde are case și mașini de lux: „Ce ați fi vrut, să merg cu trotineta sau să merg pe bicicletă?”. Sursa foto: Agerpres

Cătălin Cîrstoiu, candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, a fost întrebat vineri seară de jurnaliști cum de folosește bunuri de lux fără ca acestea să apară în declarațiile de avere pe care el și soția sa le-au completat. Medicul a explicat că această perspectivă a fost lansată de „grupuri de interese”, și că aceste bunuri aparțin societăților comerciale unde este acționar. Pe firmele familiei apar bunuri de lux precum un penthouse în Sinaia, un apartament pe plajă în Mamaia, dar și un autoturism BMW X6 M60, în valoare de aproximativ 120.000 euro.

Medicul Cătălin Cîrstoiu, candidatul coaliției PSD-PNL pentru postul de primar general al Municipiului București, a reacționat în presă vineri seară după ce opinia publică a observat că se folosește de bunuri de lux, precum apartamente sau mașini scumpe, care nu apar în declarațiile de avere ale familiei sale.

„Eu de 20 de ani, de mai bine de 20 de ani, împreună cu soția mea am muncit de ne-au sărit capacele ca să ne construim o reputație, un renume profesional și să facem bine. Dacă astăzi sunt unii interesați să transforme munca unor oameni într-un subiect de dezbatere publică. Eu nu am încălcat nicio lege”, a declarat Cîrstoiu.

Bunurile de lux ar aparține firmelor unde Cîrstoiu este acționar

Medicul a precizat că a trecut în declarațiile de avere „toate activele pe care le dețin la societățile comerciale la care sunt acționar și atât, asta este singura informație care se trece în declarația de avere.”

„Ce ați fi vrut, să merg cu trotineta, sau să merg pe bicicletă sau să merg cu o mașină mai ieftină și să ascund mașina în garaj? Nu doamnă, nu am de gând să ascund cine sunt sau ce fac.”, a declarat candidatul la Primăria Capitalei.

Candidatul susținut de PNL și PSD la funcția de primar general al Capitalei deține, pe firmele familiei, un apartament pe plajă la Mamaia, un penthouse la Sinaia, două apartamente în București și mai multe mașini de mare putere, printre care un BMW X6 M60. Pe BMW îl folosește și în campania electorală. E o avere pe care Cătălin Cîrstoiu recunoaște că o are.

CITEȘTE ȘI

De azi, linia de autobuz 201 devine linia de troleibuz 90. Mergem cu Trollino de la Solaris între Arena Națională și Sema Park

Weekend de primăvară cu vreme de vară, cu 29 de grade în prognoza de București. Ar putea fi cel mai călduros sfârșit de săptămână de martie din ultimii 70 de ani

Linia de tramvai 41 e suspendată azi. Se lucrează la șinele de tramvai, astfel încât circulația să fie reluată pe Podul Grant  pe ambele sensuri. Variante de transport

Cookies