CANDIDAŢII MP la primăriile din Bucureşti: „Robert Turcescu nu va candida. Ne ajută pe comunicare”

de:
06 feb. 2016
0 Afișari
CANDIDAŢII MP la primăriile din Bucureşti:

UPDATE Colegiul Naţional a decis amânarea discuţiei privind candidaturile pentru sectoarele din Bucureşti şi Primăria Generală. „Am analizat şi am dezbătut situaţia candidaturilor pentru oraşele municipiile reşedinţă de judeţ. (…) Au fost validate apropape toate municipiile reşedinţe de judeţ din ţară. Nu s-a discutat în Colegiul Naţional de astăzi, a fost amânat pentru altă şedinţă situaţia candidaturilor pentru Bucureşti, atât pentru sectoare, cât şi pentru Primăria Generală„, a declarat, pentru Mediafax, preşedintele executiv al Mişcării Populare EuEugen Tomac. Colegiul Naţional al MP s-ar putea reuni, cel mai probabil la sfârşitul lunii, pentru a valida restul candidaturilor pentru municipiile reşedinţă de judeţ

Jurnalistul Robert Turcescu nu va candida la alegerile locale din partea Mişcării Populare, dar va ajuta partidul pe partea de comunicare, a precizat sâmbătă preşedintele executiv al formaţiunii, Eugen Tomac.

„Robert Turcescu nu va candida din partea Mişcării Populare. Este adevărat că ne va ajuta pe partea de comunicare, dar atât”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Eugen Tomac.

Şi jurnalistul a scris, sâmbătă, pe pagina sa de Facebook, că nu se va înscrie în cursa din MP pentru primăria Secotrului 5, fără însă a preciza dacă se va implica în campania electorală, alături de formaţiunea condusă de fostul preşedinte Traian Băsescu.

Colegiul Naţional al MP s-a reunit sâmbătă la Palatul Parlamentului pentru a discuta stadiul pregătirilor pentru alegerile locale şi candidaturile înscrise atât pentru primăriile de sectoare din Bucureşti, cât şi pentru municipiile reşedinţă de judeţ.

Potrivit unor surse din partid, pe lista celor care urmau să intre în cursa pentru primăria Sectorului 5 figura şi jurnalistul Robert Turcescu.

MP a validat candidaturile interne pentru primăriile de sector din Capitală, în rândul celor care se vor lupta pentru fotoliul de edil numărându-se fostul primar interimar al Capitalei Dan Ștefănel Marin, dar şi foşti miniştri şi lideri PDL, au declarat surse din MP.

Primăria Sectorului 1 va fi disputată de preşedintele executiv al MP, Eugen Tomac, care şi-a anunţat candidatura la Colegiul Naţional al MP din ianuarie, şi de fostul ministru de Externe Cristian Diaconescu.

La primăria Sectorului 2, lupta se va duce între consilierul general al municipiului Bucureşti Lucian Iliescu şi fostul prim-vicepreşedinte PDL sector 2 Cătălin Militaru.

Fotoliu de primar al Sectorului 3 este dorit, în interiorul partidului fostului preşedinte Traian Băsescu, de fostul ministru al Dezvoltării Regionale Cristian Petrescu şi de fostul preşedinte al Agenţiei Domeniilor Statului Radu Cristescu.

Dan Ştefănel Marin, fostul primar interimar al Capitalei, va intra în competiţie pentru Primăria sectorului 4 cu Virginia Mihailovici, consilier general în cadrul Primăriei Capitalei.

Jurnalistul Robert Turcescu era un nume vehiculat pentru Primăria sectorului 5, alături de consilierul local Daniel Niţu.

În interiorul MP, pentru Primăria sectorului 6 şi-au înscris candidatura fostul jurnalist Carmen Dincă şi liderul MP sector 6 Ştefan Enache.

Cookies