Când vor scăpa bucureştenii de ţânţarii şi de căpuşele din parcuri

de:
10 iun. 2014
0 Afișari
Când vor scăpa bucureştenii de ţânţarii şi de căpuşele din parcuri

In ceea ce priveste combaterea tantarilor, Primaria Municipiului Bucuresti a demarat Campania de Igienizare a parcurilor si aliniamentelor stradale cu vegetatie(tratamente exterioare) in data de 23.05.2014, atunci cand conditiile meteo au facut posibila aplicarea tratamentelor.

„Combaterea tantarilor se efectueaza de luni pana vineri, in intervalul orar 21:00- 01:00, fiind aplicate produse insecticide prin tehnici specifice habitatului (ceata rece tip Ultra Low Volume, ceata calda, pulverizari).
Astfel, pana in acest moment, s-au aplicat tratamente in urmatoarele parcuri : Parcul Bordei, Herastrau, zona Jandarmeriei, Parcul Circul de Stat, Padurea Baneasa, zona vegetatie Dinamo, Parc Floreasca , parcul IOR, Parc Carol, Lacul Vacaresti, parc Izvor si Parlamentului, Unirii, Sala Palatului, Ateneu, Cismigiu, parc Ciresarii, Sf. Maria, Parcul Kisellef I+II, Parc Giulesti, parc Drumul Taberei, ANL Brancusi, parc Crangasi, Bazilescu, Operei, Eroii sanitari,Parcul National al Copilului, Tineretului, Oraselul Copiilor, Pepiniera Toboc, Parcul Tei, Plumbuita, zona verde Politehnica, Gradina Botanica, parc Pantelimon, Parcul Morarilor, complex Lia Manoliu, in cimitire si pe spatiile verzi de pe aliniamentele stradale apartinand celor sase sectoare ale Capitalei.

Mentionam ca tratamentele pentru combaterea populatiilor de tantari au debutat initial in data de 15 martie in spatiile inchise(tratamente interioare), in habitatele unde dezvoltarea acestora a fost posibila in anotimpul rece: asociatii de locatari , subsoluri, scari de bloc, subsoluri institutii publice, retele edilitare – APA NOVA, RADET si subsolurile agentilor economici.

In ceea ce priveste tratamentele pentru combaterea capuselor, Centrul de Protectie a Plantelor, continua tratamentele de dezinsectie a spatiilor verzi in parcurile aflate in administrarea Municipalitatii.

Astfel, primul tratament a fost aplicat in perioada aprilie-mai, in urmatoarele parcuri din Capitala: Herastraul Vechi, Miorita, Bordei, Floreasca, Herastraul Nou, Circul de Stat, Izvor, Unirii, Arena Nationala, Cismigiu, Tineretului, Carol”, anunţă Primăria Capitalei, într-un comunicat de presă remis B365.ro.

Cel de-al doilea tratament a inceput in data de 3 iunie si se efectueaza dupa cum urmeaza:

– 03 iunie – Parcul Herastraul Nou
– 04 iunie – Parcul Miorita, Cartierul Francez
– 10 iunie – Parcul Cismigiu, Sala Palatului
– 11 iunie – Parcul Tineretului
– 12 iunie – Parcul Carol
– 13 iunie – Parcul Izvor, Unirii
– 14 iunie – Herastrul Vechi
– 15 iunie Bordei si Floreasca
– 16 iunie Parcul Circul de Stat

Pentru efectuarea tratamentelor s-au utilizat insecticide de tip: K-OTHRINE 15 EC SI FENDONA 15 EC.

„In conditiile in care, in urma acestor tratamente, focarele de capuse nu vor disparea total, Centrul pentru Protectia Plantelor va relua dezinsectia spatiilor verzi din parcuri la inceputul lunii iulie.

Precizam ca toate produsele insecticide utilizate, atat cele pentru combaterea tantarilor cat si cele pentru combaterea capuselor, au o toxicitate redusa pentru om si animalele de companie, precum si pentru vegetatie.

Potrivit HCGMB NR. 53/ 2012 «Toti detinatorii/administratorii/proprietarii de spatii verzi de utilitate publica aflate pe teritoriul municipiului Bucuresti – parcuri, gradini publice, liziere de paduri, locuri de joaca – au obligatia sa efectueze tratamente de combatere a capuselor, anual, in lunile mai-iunie si septembrie. Tratamentele se vor executa si in lunile iulie si august in cazul in care se inregistreaza ploi frecvente, precum si ori de cate ori este necesar, pana la inlaturarea focarului»”, mai anunţă Primăria, în comunicatul citat.

Cookies