Când vor ieși noile tramvaie Imperio din depourile STB. Nicușor Dan recunoaște: „Este o întârziere cam de o lună, care în parte este din vina noastră”

28 sept. 2022
5452 Afișari
Când vor ieși noile tramvaie Imperio din depourile STB. Nicușor Dan recunoaște: „Este o întârziere cam de o lună, care în parte este din vina noastră”
Când vor ieși noile tramvaie Imperio din depourile STB. Nicușor Dan recunoaște: „Este o întârziere cam de o lună, care în parte este din vina noastră”. Sursa imagine: Inquam Photos / George Călin

Din luna iunie și până acum, 8 tramvaie Imperio au fost livrate de Astra Arad la București, dar acestea încă stau în depourile STB. Recepția încă nu a fost făcută, iar Nicușor Dan recunoaște că întârzierea de o lună este din vina Primăriei Capitalei.

Întârzie recepția pentru noile tramvaie Imperio, ajunse în București

Primarul General al Capitalei a declarat miercuri, într-o conferință de presă, că recepția tramvaielor noi încă nu a fost făcută, iar Municipalitatea își asumă vina. Nicușor Dan spune că este vorba de o întârziere de o lună:

„Este o întârziere cam de o lună, care în parte este din vina noastră, ne-o asumăm, faptul că discuțiile directe nu au pornit mai devreme și a fost doar un schimb de hârtii între noi și Astra”, a declarat Nicușor Dan, potrivit HotNews.

Primarul Capitalei a mai spus că, tot astăzi, are loc o întâlnire între comisia de recepție și reprezentanții furnizorului. Aceste întâlniri vor fi tot mai dese până când va fi făcută recepția.

„Este un produs care ne-a fost livrat, iar noi, prin comisia de recepție, în care sunt și reprezentanți din STB și ADI Transport, ai Autorității feroviare și a finanțatorului – ADR-ul, vom face toate verificările astfel încât tramvaiele să fie conforme cu oferta și contractul de finanțare”, a mai declarat Primarul General.

Astfel, noile tramvaie Imperio cumpărate de la Astra Arad vor ieși din depourile STB la sfârșitul lunii octombrie.

„Primăria nu își permite să primească tramvaie care sunt sub parametrii tehnici”

Nicușor Dan a fost întrebat dacă tramvaiele sunt neconforme (în ceea ce privește numărul ușilor și puterea motorului), iar primarul Capitalei a declarat că Municipalitatea nu își permite să recepționeze tramvaie care nu corespund:

„Primăria nu își permite să primească tramvaie care sunt sub parametrii tehnici pe care i-a cerut în caietul de sarcini și ofertați. Noi avem un contract de finanțare cu Comisia Europeană care este verificat de ADR.”

Comisia de recepție urmează să ofere răspunsul final.

Cookies