Când vor fi deschise pasarelele pentru fluidizarea traficului de pe DN1 şi unde vor fi construite

de:
07 aug. 2013
0 Afișari
Când vor fi deschise pasarelele pentru fluidizarea traficului de pe DN1 şi unde vor fi construite

Cele patru pasaje pietonale care vor fi construite peste Drumul Naţional 1, la Comarnic, Buşteni şi Azuga, vor costa aproape o jumătate de milion de euro, informează Mediafax. Amplasarea lor va începe săptămâna viitoare, pasarelele urmând a fi deschise pietonilor la 15 august.

Preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Mircea Cosma, a declarat corespondentului MEDIAFAX că fiecare din cele patru pasarele va costa, „în medie, 80.000 de euro plus TVA” şi că de procedurile de achiziţie nu se ocupă autorităţile locale sau cele judeţene, ci administratorul drumului, respectiv Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR).

Potrivit lui Cosma, autorităţile locale se ocupă doar de „racordarea trotuarelor cu pasarelele”.

Cosma a declarat, miercuri, că în cursul după amiezii de marţi au fost săpate fundaţiile pentru cele patru pasarele şi că la începutul săptămânii viitoare, mai exact luni noapte, va începe amplasarea lor.

Preşedintele Consiliului Judeţean Prahova a mai afirmat că cele patru pasarele vor fi deschise circulaţiei pietonilor pe data de 15 august şi că pasajele peste DN 1 care vor fi amplasate în cele trei localităţi de pe Valea Prahovei sunt asemănătoare pasarelelor metalice amplasate pe DN 1 între Bucureşti şi Ploieşti.

Săptămâna trecută, în urma unei discuţii între reprezentanţi ai Guvernului şi cei ai autorităţilor locale din Prahova, s-a decis construirea a patru pasaje pe DN 1, pe Valea Prahovei, măsura fiind luată pentru fluidizarea traficului rutier pe Valea Prahovei.

Două dintre aceste pasarele vor fi construite în staţiunea Buşteni şi câte una în localităţile Azuga şi Comarnic, acestea fiind zonele în care se produc cel mai frecvent aglomerări în trafic, întrucât respectivele localităţi sunt traversate de DN 1 fără a exista variante ocolitoare, cum este, spre exemplu, centura staţiunii Sinaia.

Conform unui comunicat al Prefecturii Prahova, construirea celor patru pasarele care vor traversa DN 1 este doar „o măsură provizorie, ce face parte din complexul de măsuri preliminare pentru realizarea construcţiei autostrăzii A3 tronsonul Comarnic – Braşov, urmând ca ulterior să se demareze proceduri pentru adoptarea unor soluţii definitive de asigurare a condiţiilor de siguranţă şi fluenţă în trafic pe Valea Prahovei”.

Cookies