Când se deschide expoziția cu soldații de teracotă la București și cât va costa biletul de intrare

de:
24 apr. 2013
0 Afișari
Când se deschide expoziția cu soldații de teracotă la București și cât va costa biletul de intrare

Proiectul expoziţional „Comorile Chinei” constituie cel mai amplu demers cultural şi cea mai mare expoziţie organizată de China într-un muzeu din România, reunind artefacte inestimabile provenind din 11 muzee şi instituţii culturale din Republica Populară Chineză. Reflectând natura atotcuprinzătoare şi inovativă a civilizaţiei chineze, această expoziţie oferă vizitatorilor prilejul de a aprecia din diferite perspective istorice profunzimea şi bogăţia culturii şi tradiţiilor chineze. Între artifacte se numără și mai multe figurine de teracotă aparţinând celebrei armate îngropate la Xi’an în China.

Expoziția va fi deschisă pentru public de marţi, 30 aprilie, începând cu ora 10.00 până la orele 18.00 și va putea fi vizitată până în data de 1 august 2013. În perioada 30 aprilie – 1 august 2013, muzeul va avea un program de vizitare extins, astfel că va fi deschis de marţi până duminică în intervalul orar 10.00 – 18.00, iar în ultima sâmbătă a fiecărei luni, programul se va prelungi până la orele 22.00.

În acestă perioadă, se vor aplica noi condiţii şi tarife de acces diferite de cele aplicate până acum. Astfel, costul unui bilet de acces în muzeu care include vizitarea expoziţiilor „Comorile Chinei”, „Tezaur Istoric” , „Lapidarium-Copia Columnei lui Traian” și a expozițiilor temporare va fi de 25 lei pentru adulţi, 15 lei pentru elevi, studenţi, pensionari şi persoane cu dizabilităţi, 50 lei pentru pachet familial care include 2 adulţi şi maxim 3 copii cu vârsta până în 18 ani. Va exista de asemenea, în această perioadă, opţiunea „acces rapid” în muzeu – 50 lei.

„Pentru această expoziţie am pregătit un depozit special, iar holul în care va avea loc evenimentul va fi şi el supus unor amenajări specifice în ceea ce priveşte asigurarea condiţiilor de microclimat şi de expunere modernă a acestor piese excepţionale”, a spus Ernest Oberländer-Târnoveanu, directorul general al MNIR, care a adăugat că în această expoziţie s-au investit 600.000 de euro.

Expoziţia va putea fi vizitată până la sfârşitul lunii august.

Celebra armată, alcătuită din circa 8.000 de soldaţi din teracotă îngropaţi cu caii lor, a fost descoperită în 1974 de câţiva ţărani chinezi, care săpau un puţ în apropiere de necropola lui Qin Shi Huang, primul împărat al Chinei, fondatorul dinastiei Qin şi unificatorul imperiului chinez.

Cookies