ARHIVA B365

Când va începe construcţia autostrăzii Timişoara-Pancevo

Uniunea Europeană va finanţa realizarea studiului de fezabilitate, estimat la 12 milioane de euro, prin programe de cooperare transfrontalieră, a spus pentru ECONOMICA.NET Sorin Maxim, preşedintele Biroului Regional pentru Cooperare Transfrontalieră (BRCT) Timişoara.

BRCT Timişoara se ocupă de finanţarea proiectului privind studiul de fezabilitate. Acest birou a fost înfiinţat prin asocierea Agenţiilor de Dezvoltare Regională Vest şi Sud-Vest, din subordinea Ministerului Dezvoltării.

Beneficiarul proiectului este însă Ministerul Transporturilor, care se va ocupa ulterior de licitaţia pentru construirea viitoarei autostrăzi, prin CNADNR.

„Comitetul comun (română-sârb – n.r.) de monitorizare a proiectului se va reuni pe 5 octombrie. Dacă se vor mişca repede, licitaţia pentru studiul de fezabilitate s-ar putea face şi anul acesta”, a menţionat Sorin Maxim.

Dacă pentru studiul de fezabilitate s-au găsit fonduri, pentru construirea autostrăzii s-ar putea obţine finanţare în următoarea perioadă de programare, 2021-2028, anticipează şeful BRCT Timişoara.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button