Când va fi inaugurată noua sală a Teatrului de Operetă din Capitală.Investiția:Peste 8 milioane euro

de:
21 ian. 2015
0 Afișari
Când va fi inaugurată noua sală a Teatrului de Operetă din Capitală.Investiția:Peste 8 milioane euro

Răzvan Ioan Dincă, directorul general al Operei Naţionale Bucureşti, a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX că noua sală de spectacole a Teatrului de Operetă şi Musical „Ion Dacian” a fost realizată cu bani primiţi de la Ministerul Culturii, valoarea totală a investiţiei fiind de aproximativ 8.700.000 de euro plus TVA.

După mai multe decenii în care Teatrul „Ion Dacian” şi-a desfăşurat activitatea în spaţii-gazdă şi în sedii de conjunctură, acesta va funcţiona în curând într-o sală nou construită care îi este destinată, clădirea urmând să fie inaugurată sâmbătă, cu premiera naţională a unuia dintre cele mai de succes musicaluri din toate timpurile, „Fantoma de la Operă”, de Andrew Lloyd Webber, în regia lui Stephen Barlow, informează un comunicat remis MEDIAFAX.

Cu un sediu demolat în 1986, de regimul Ceauşescu (situat pe Splaiul Unirii), Teatrul de Operetă – inaugurat pe 7 noiembrie 1950, sub denumirea de Teatrul de Stat de Operetă – a funcţionat fără întrerupere până în anul 2005 în clădirea Teatrului Naţional Bucureşti „I. L.Caragiale”. Din cauza incendiului care a afectat grav clădirea Naţionalului bucureştean, spectacolele s-au desfăşurat apoi în sala MAI (Ministerul Afacerilor Interne) timp de doi ani, ulterior revenind în actuala Sală Studio (fosta Sală Mică) a Teatrului Naţional Bucureşti „I. L. Caragiale”, unde au avut loc până în anul 2011, când clădirea celui din urmă a devenit obiectul reparaţiilor capitale. Rămas fără sală de spectacole, Teatrul de Operetă a desfăşurat, până de curând, un amplu turneu naţional.

Cookies