ARHIVA B365

Când va fi inaugurat PATINOARUL din complexul sportiv al lui Ion Ţiriac, amplasat în Otopeni

În cadrul unei conferinţe de presă organizate pe şantierul patinoarului, amplasat vizavi de Aeroportul Henri Coandă, Bogdan Enoiu, preşedintele turneului de tenis BRD Năstase Ţiriac Trophy şi un apropiat al lui Ion Ţiriac, a declarat că patinoarul are 500 de locuri, dar se va putea extinde în viitor la 1.000.

Este o investiţie mare, domnul Ţiriac are cam 120 de hectare aici şi complexul sportiv se va întinde pe 20 de hectare. S-a început cu patinoarul, iar lucrările au demarat acum şase săptămâni. Va fi un patinoar acoperit cu 500 de locuri, dar se poate extinde în viitor şi la 1.000. Va funcţiona 11 luni pe an şi îi va deservi pe copii şi pe toţi cei care vor dori să patineze. Deci copii de 5-6 ani, dar şi sportivii de la patinaj artistic, precum şi cluburile profesioniste de hochei. Undeva sus (n.r. – deasupra vestiarelor) a ieşit loc şi de o sală de gimnastică. Termenul de predare al patinoarului este 15 octombrie, iar la sfârşitul lui septembrie încep probele la gheaţă. La câteva săptămâni de la finalul Jocurilor Olimpice vedem deja prima arenă sportivă, făcută de un investitor privat, nu de autorităţi. Costurile aproximativ 3,5-3,9 milioane de euro pentru finalizare, iar în fiecare an se adaugă costurile de întreţinere„, a spus Enoiu, potrivit capital.ro.

Tarifele pentru folosirea patinoarului vor fi mici deoarece acesta nu a fost făcut pentru a obţine profit, a explicat Enoiu.

Tarifele vor fi foarte, foarte jos, iar pentru copii gratis. Doar echipele profesioniste de hochei ar putea să plătească cheltuielile de întreţinere, dar patinoarul nu e făcut pentru profit„, a adăugat el.

Complexul sportiv de la Otopeni va mai cuprinde 25 de terenuri de tenis şi posibil o arenă pentru ca în viitor aici să se poată organiza turneul BRD Năstase Ţiriac Trophy, mutat pentru doi ani la Budapesta din cauza închiderii Arenelor BNR.

Tot aici, Ion Ţiriac va construi un stadion cu pistă de atletism şi o grădiniţă sportivă, un concept nou care va fi implementat de omul de afaceri. „Complexul mai cuprinde o sală polivalentă de 5.000 de locuri, cinci terenuri de tenis acoperite plus 20 descoperite. Încercăm să facem şi o arenă centrală de tenis pentru BRD Năstase Ţiriac Trophy, turneu care pentru doi ani s-a mutat la Budapesta. Apoi va mai fi şi un stadion cu pistă de atletism. Apoi şi o grădiniţă sportivă pentru copii de 5 ani, pe discipline. Este prima grădiniţă cu profil sportiv şi va avea 50 de locuri. Totul va fi gata în doi-trei ani„, a afirmat Enoiu.

Prezent la conferinţa de presă, fostul tenisman Ilie Năstase a afirmat că patinoarul va fi folosit de copiii de la patinaj artistic şi hochei care până acum se antrenau în mall-urile din Capitală.

„În urmă cu două luni era plantat grâu aici, iar acum este prima construcţie privată (n.r. – sportivă) susţinută de domnul Ţiriac. Acest patinoar este făcut în primul rând pentru copii, iar aceştia vor veni cu autocarul. Deocamdată este unul (autocar), dar vor mai fi patru-cinci. Este nevoie de astfel de lucruri pentru că avem nevoie de sănătate şi trebuie să investim în sport. Este un lucru extraordinar pentru copiii şi sportivii care se duceau la mall sau cine ştie pe unde pentru a se antrena”, a menţionat Năstase.

Primarul oraşului Otopeni, Silviu Gheorghe, a declarat că instituţia pe care o conduce se va asigura de drumurile de acces la patinoar şi de sistemul de apă şi canalizare.

„Prin acest patinoar demonstrăm autorităţilor centrale că se poate construi în România. Este un prim pas, o investiţie bună nu doar pentru Otopeni, ci pentru sportul românesc. Primăria se ocupă în cadrul acestui proiect de infrastructură, de sistemul de apă, de canalizare, de pompare, de epurare şi, bineînţeles, de drumuri modernizate care vor fi gata într-o lună şi jumătate. Sunt lucruri deosebite pe care le facem cu domnul Ţiriac”, a spus Silviu Gheorghe.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button