BAZAR

Când va fi gata transformarea City Mall în spaţii de birouri şi cine vor fi chiriaşii

Acum, proiectul se află în plin proces de renovare şi recompartimentare. Mallul va fi transformat într-o clădire de birouri de 27.155 mp şi şase etaje. La parter vor fi spaţii comerciale, iar restul spaţii de birouri. Finalizarea lucrărilor este estimată pentru sfârşitul acestui an.

De asemenea, se aşteaptă obţinerea autorizaţiei de extindere a celui de-al cincilea etaj, care va fi obţinută în două luni, informează economica.net.

Proiectul va avea şi o parcare multietajată cu o suprafaţă construită de 28.883 mp şi 13 etaje, cu 882 de locuri de parcare şi spaţii comerciale la parter. 

Vezi aici o galerie foto cu stadiul lucrărilor la faţada City Mall la începutul lunii iulie

14 chiriaşi ocupă aproximativ 34, respectiv 48% din spaţiile comerciale disponibile în clădirea comercială şi din clădirea cu parcarea multietajată. Componenta de birouri nu a fost încă închiriată, însă compania lui

Papalekas poartă negocieri avansate pentru preluarea integrală a spaţiului de birouri de către un singur chiriaş.

Durata contractelor semnate este 5, 10 şi 15 ani, cu chirii ce variază de la 12 la 65 euro/mp. Chiriaşii principali sunt Mega Image, Vodafone, Pharma Vision, Billa, Max Bet, Piraeus Bank.

City Offices este parte a unui împrumut bancar pentru suma de 10 milioane de euro. În continuare, costurile de dezvoltare sunt estimate la 7,1 milioane de euro, iar datoriile bancare vor ajunge la un total de 17 milioane de euro.

Omul de afaceri grec Ioannis Papalekas a răscumpărat pentru 17,3 milioane euro centrul comercial City Mall din Bucureşti, intrat în faliment în 2010. Pe lângă mall, compania lui Paplekas a mai cumpărat şi alte terenuri din Bucureşti deţinute de societatea Victoria Holding SA, cea care deţinuse proiectul înainte de vânzare. Papalekas a vândut mallul 2006 pentru suma de 103,5 milioane euro către fondul australian APN European Retail.

Centrul comercial de lângă cimitirul Bellu din Capitală a intrat în faliment din cauza unor datorii de 76 milioane de euro. Pentru achiziţia City Mall, Papalekas a contractat un credit de 20 de milioane de euro, se arată în documentul realizat de compania Globalworth, înfiinţată la începutul acestui an, pentru listarea pe piaşa AIM de la Bursa de la Londra.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button