Când va fi gata pasajul Mogoșoaia. Care este, acum, stadiul lucrărilor

30 iun. 2021
172 Afișari
Când va fi gata pasajul Mogoșoaia. Care este, acum, stadiul lucrărilor

Irinel Ionel Scrioșteanu, secretar de stat în Ministerul Transporturilor, a anunțat când va fi gata pasajul Mogoșoaia și care este stadiul lucrărilor.

Nu mai avem mult de așteptat pânâ când va fi gata pasajul Mogoșoaia. Conform secretarului de stat în cadrul Ministerului Transporturilor, Irinel Ionel Scrioșteanu, lucrarea va fi gata înainte de termenul anunțat inițial.

Pasajul Mogoșoaia este, conform acestuia, în noul grafic asumat de constructor și se va finaliza înainte de 1 octombrie, dată prevăzută în contract.

Când va fi gata pasajul Mogoșoaia. Stadiul lucrărilor

Cu privire la stadiul lucrărilor, acesta a precizat că rampa pasajului spre Otopeni a ajuns la cota finală, punându-se ultimul strat de balast. La aceasta au început lucrările de armare, cofrarea și turnarea tălpii coronamentului rampei, precum și montarea lisei de coronament.

În ceea ce privește rampa dinspre Chitila, la aceasta continuă realizarea zidurilor de sprijin.

În paralel, continuă realizarea canalizării pluviale și a iluminatului public la ucrarea de la pasajul Mogoșoaia.

Anunțul făcut de Irinel Ionel Scrioșteanu vine la aproape zece luni distanță după ce Asociaţia Pro Infrastructură susţinea că „ritmul lucrărilor este unul mediocru” la pasajul rutier Mogoşoaia, de la intersecţia DNCB cu DN1A Bucureşti-Mogoşoaia.

Pasajul Mogoșoaia, printre cele mai importante proiecte rutiere din zona București – Ilfov

Luna trecută, Asociația Construim România (ASCORO) a prezentat imagini filmate din dronă cu șantierele care capătă formă pe zi ce trece.

Atunci, se preciza că la pasajul Mogoșoaia stadiu fizic este de 42%, cu șanse reale de a se finaliza în cursul acestui an.

Pasajul Mogoșoaia face parte din cele mai importante proiecte rutiere din zona București – Ilfov. Pasajul rutier suprateran va avea o lungime de aproximativ 800 de metri, iar prin darea sa în folosință actuala Șosea de Centură a Bucureștiului va trece peste sensul giratoriu existent la intersecția cu DN1A – Mogoșoaia.

Costurile pasajului Mogoșoaia sunt de 6.800.000 de euro, iar contractul a cărui licitație a avut loc în iunie 2017 a fost semnat în octombrie 2018.

Conform acestuia, termenul de finalizare este de 24 de luni de la începerea construcției, acestea fiind demarate în aprilie 2020.

Cookies