ARHIVA B365

Când va fi finalizat pasajul de la Piața Sudului

Potrivit noului calendar de execuție a construcției, pasajul va fi gata abia la jumătatea anului, a declarat purtătorul de cuvânt al Primăriei Capitalei, Alexandru Ichim, conform bucurestifm.ro. Pasajul ar fi trebuit să fie gata, însă, la sfârșitul anului trecut.

Din cauza întârzierilor de execuție municipalitatea a pierdut și finațarea europeană. Pasajul Sudului făcea parte din cele opt obiective ale Municipalității care ar fi trebuit să se construiască din fonduri europene.

Și primarul sectorului 4, Daniel Băluţă, solicită urgentarea lucrărilor la Pasajul Rutier de la Piaţa Sudului. Acesta a invocat ca motiv problemele de trafic generate de șantier. Bucureștenii sunt nevoiţi să piardă zilnic timp preţios din cauza blocajelor rutiere din aceasta zonă.

Pasajul subteran de la Piața Sudului reprezintă unul dintre cele mai mari eșecuri ale Primăriei Capitalei. Proiectul a obținut finanțare europeană, însă pentru că nu a fost terminat până la 31 decembrie 2015, așa cum prevedea contractul, Primăria Capitalei a pierdut fonduri europene în valoare de 83.894.535,75 lei, sumă ce va fi acoperită din bugetul Primăriei Capitalei, pentru continuarea lucrărilor. Termenul de finalizare a pasajului a fost extins până la 30 iunie 2016. Cu 5 luni înainte de expirarea acestui termen însă, pe șantier lucrările evoluează extrem de încet. Dacă lucrările nu vor fi terminate până la sfârșitul lunii iunie, Primăria Capitalei va fi penalizată de Uniunea Europeană. Vezi aici Cum arată pasajul de la Piața Sudului cu 5 luni înainte de finalizare. GALERIE FOTO

Pasajul subteran de la Piaţa Sudului se realizează pe direcţia Calea Văcăreşti – Str. Niţu Vasile şi va avea o lungime de 356 de metri, din care rampa spre Văcăreşti, 111 metri, iar rampa spre Niţu Vasile 85 de metri. Lungimea în subteran va fi de 85 de metri, iar înălţimea de 5 metri.

Pe direcţia strada Niţu Vasile – Calea Văcăreşti, de o parte şi de alta a pasajului rutier, vor fi realizate şi pasaje pietonale. În plus, va fi construit şi un pasaj subteran pietonal care va face legătura între staţia de metrou Piaţa Sudului şi peroanele staţiei de tramvai de pe Șos. Olteniţei. Un alt pasaj pietonal subteran va fi construit la capătul dinspre str. Niţu Vasile a pasajului rutier (intersecţie str. Niţu Vasile cu str. Secuilor).

Contractul a fost atribuit pe 8 mai 2014 și are o valoare de 109 milioane lei (aprox. 24 milioane euro).


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button