Când va avea loc pana de curent în România. Articol nerecomandat persoanelor care suferă de anxietate

05 nov. 2021
6030 afișări
Când va avea loc pana de curent în România. Articol nerecomandat persoanelor care suferă de anxietate
Adrian Teleșpan, contributor B365.ro

Pana de curent globală nu mai are nevoie de introducere. Am aflat cu toții de ea. Ea a intrat în viața noastră brusc, neinvitată, de nicăieri, ca un falus al întunericului, meschin ca și caracter, dar gros ca și diametru al cruzimii și care ne-a penetrat în contextul unei bezne pe care am fi tăiat-o cu cuțitul, dacă am mai fi putut găsi cuțitul pe bezna aia. 

Totul a pornit de la o știre coerentă despre autoritățile din Austria care avertizau poporul austriac că, din cauza consumului din ce în ce mai mare de energie electrică, e posibil ca Pământul (mă refer aici ca planetă, nu ca sol), în următorii cinci ani, să se confrunte cu întreruperi masive ale furnizării de curent electric. Aceste situații neplăcute în mod evident ar putea fi evitate dacă marii consumatori globali de energie electrică și-ar întoarce privirea spre surse alternative de energie sau spre un consum mai redus.

Cum se adaptează știrile mondiale la realitatea românească

Presa din România, prevăzătoare, a preluat această știre și a adaptat-o mioritic, astfel încât pana de curent continentală, globală, mondială, galactică, universală a devenit iminentă și proximă. Noi, poporul român, am citit și, pentru că noi, oricum, am demonstrat în repetate rânduri că suntem poporul cel mai inteligent din Univers, am tras concluzia. Vine întunericul peste noi și ne va scoate din zona de lumină în care ne scăldăm.

Panica s-a instalat foarte confortabil. La nivel personal, consider că panica se simte foarte bine în România și, după ce dă câteva ture peste tot globul, revine în România unde este primită cu brațele deschise și, mai mult decât atât, pentru că are și panica ego-ul și mândria ei, ea vine aici pentru că e invitată foarte des la televizor. 

E și normal ca panica să se instaleze ușor în acest context, pentru că, dacă pandemia ne-a făcut să stăm mai mult închiși în casă și să ne îndreptăm gândurile spre interiorul nostru, gândiți-vă ce efecte ar avea un eveniment care ne-ar priva de internet, TV, etc.  Adică, efectiv, tot ce ai putea să faci ar fi să gândești sau, și mai rău, să citești. Paradoxal, pentru panică ar fi un mare neajuns, ea nemaiavând posibilitatea să se promoveze decât din gură în gură. Oricum, în contextul acesta, ea nu ar mai avea nevoie de promovare, ci, întocmai precum Adevărul, ea doar ar fi. Doamne ferește.

Când și în ce context ne va lovi întunericul

Problema cea mai evidentă care se pune este: Când va avea loc această pană de curent în România? Voi încerca în continuare să răspund la această întrebare.

În primul rând, pana de curent în România ar trebui să vină iarna. E firesc să fie și frig, și ziua scurtă. Nu ar avea cum să vină în iulie, când ziua e lungă, iar afară e cald. De asemenea, tot firesc e ca ea să apară mult spre sfârșitul lumii, atunci când banii sunt pe sfârșite. Asta în contextul în care ar fi anunțată, iar lumea ar mai apuca să scoată bani de la bancomat. Aceste două informații corelate, consider că cel mai oportun moment pentru evidențierea întunericului din viața noastră ar fi undeva spre finalul lui ianuarie, mai ales că aceasta este considerată cea mai tristă lună din an. Evident, pana ar veni seara, după lăsarea întunericului.

Când va avea loc pana de curent în România. Articol nerecomandat persoanelor care suferă de anxietate
„În primul rând, pana de curent în România ar trebui să vină iarna”

O beznă nu vine niciodată singură, căci beznele umblă în grup

În plus, cu pana de curent ar trebui să se suprapună o serie de evenimente care să îi potențeze efectele asupra noastră, poporul. Astfel, undeva la vreo două ore după instalarea Marii Bezne Naționala (MBN) ar veni și cutremurul. Afară ar fi minus douăzeci de grade, iar toată lumea ar fi în casă. Nu mai poți să suni la 112 și nicăieri se vede nimic. Avantajul ar fi că nu s-ar produce explozii, pentru că gazul ar fi fost deja oprit. Desigur, aceste două evenimente ar surveni pe fondul unor autorități luate grav prin surprindere de căderile naționale și masive de zăpadă din ultimele trei săptămâni. Pe scurt, în România va fi nins în trei săptămâni mai mult decât în ultimii patru ani. Numai în București stratul de zăpadă va avea peste 1,5 metri. Tough shit.

În ultimele trei săptămâni din anul precedent și în primele trei săptămâni din anul curent care o fi, România se va fi confruntat și cu valul 26 al pandemiei de Coronavirus, care suferise o mutație și afecta strict poporul român. Varianta Doina a coronaviruslui ar avea diferit un soi de regret și neputință și s-ar răspândi deghizată în colind. Varianta Doina va fi cea mai agresivă formă a virusului, întrucât odată ce va fi contractat de un român, alți doi români, primii la care se gândește cel care a luat virusul, din zone diferite vor dezvolta boala fără contact. De exemplu, să spunem, ești o femeie de 62 de ani din Fălticeni, iei varianta Doina și te gândești la fiul tău din Noua Zeelandă. Acesta imediat dezvoltă boala. Cei mai avantajați vor fi cei la care nu se gândește nimeni. Vor apărea peste tot pliante care vor educa și pregăti poporul să se gândească la dușmani, nu la familie și prieteni, atunci când vor realiza că au boala.

Soare la sol

Nici nu vor apuca românii să se dezmeticească din cutremur că va avea loc cea mai puternică explozie solară din istoria umanității. Ați văzut cum arată o explozie solară, poate. Din soare se desprinde, așa, un fel de braț, un fel de tentaculă, un fel de bici.

Când va avea loc pana de curent în România. Articol nerecomandat persoanelor care suferă de anxietate.
„Ați văzut cum arată o explozie solară, poate. Din soare se desprinde, așa, un fel de braț, un fel de tentaculă, un fel de bici.”

Ei, de data asta biciul ar fi atât de uriaș că ar atinge cu vârful cupola Catedralei Mântuirii Neamului. Preț de o clipă, lumina ar fi atât de orbitoare că întunericul ar uita că a existat vreodată. Biciul acesta ar topi toată zăpada din România, iar asta ar duce la cele mai puternice inundații din toate timpurile. La zăpada topită s-ar adăuga și lacrimile infinite ale Patriarhului la vederea năruirii Catedralei, un infinit de metri cub de lacrimi. Singurul puncte rămase miraculos la  1 metru deasupra apei vor fi: Vârful Moldoveanu unde, din întâmplare, se va afla Nicușor Dan care mersese acolo să vadă mai din ansamblu imaginea Bucureștiului.

Restul clasei politice va pieri fix în momentul în care, într-o beznă degradată doar de lumânări de la Patriarhie, se va fi investit, în sfârșit, Guvernul Ana Blandiana. Cel de-al doilea punct de deasupra apei va fi Craiova unde perfectul e simplu, zonă binecuvântată așadar, căci tot ce e perfect chiar e simplu. Străinii care vor privi prin satelit imagini cu țara noastră o vor denumi pentru o scurtă perioadă Lake Romania.

România va fi un lac în flăcări din care singura care ar mai putea să se ridice și o va face va fi Pasărea Phoenix. Ridicându-se asupra acestei probleme a României, Pasărea Phoenix îl va prinde în gherele ei pe Nicușor Dan și îl va duce la Craiova, unde i-l va prezenta Olguței Vasilescu ca fiind șeful ei și al Craiovei. Orbită de nedreptate, Olguța va da foc Craiovei. O va mistui din priviri și apoi se va automistui pe ea însăși. Pasărea Phoenix va privi consternată această decizie și va decide să își bage ghereale în cenușa poporului român, ars și înecat complet și decimat total de Varianta Doina, atât de distrus, încât singura care va mai putea spune “A venit lumina!” va fi chiar Pasărea Phoenix. 

Când va avea loc pana de curent în România. Articol nerecomandat persoanelor care suferă de anxietate.
România va fi un lac în flăcări din care singura care ar mai putea să se ridice și o va face va fi Pasărea Phoenix.

În fine, nu aș vrea să vă panichez cu articolul ăsta. Îmi doresc, în schimb, pentru noi toți să ajungem cât mai repede și mai împreună să facem diferența dintre Lumină și întuneric. Doamne ajută. Adi.

Nota B365.ro: Acest articol este o satiră. Una bestială, evident. Mai avem și altele:

Cookies