Când va avea Bucureștiul un nou Plan Urbanistic General? Nicușor Dan nu crede că e posibil în acest mandat

27 iul. 2022
341 Afișari
Când va avea Bucureștiul un nou Plan Urbanistic General? Nicușor Dan nu crede că e posibil în acest mandat
Când va avea Bucureștiul un nou Plan Urbanistic General? Nicușor Dan nu crede că e posibil în acest mandat. Sursa foto: arhivă Agerpres

Nicușor Dan a vorbit despre noul Plan Urbanistic General al Bucureștiului într-un interviu pentru HotNews.ro. Primarul General al Capitalei este de părere că noul PUG nu va fi aprobat în mandatul acesta.

Totodată, a declarat că nu a blocat dezvoltarea Capitalei, iar de când se află la conducerea Primăriei a dat peste 800 de autorizații de construire, în baza Planului Urbanistic General. Primarul a mai semnat câteva mii pentru rețele, branșamente și panouri publicitare.

Când va avea Bucureștiul un nou Plan Urbanistic General?

Planul Urbanistic General (PUG) este documentul care stabilește ce anume se poate construi pe fiecare teren din oraș. Totodată, PUG-ul protejează și zonele istorice și spațiile verzi.

În cadrul interviului pentru HotNews.ro, Primarul General al Capitalei a fost întrebat când va avea Bucureștiul un nou PUG. Nicușor Dan a declarat că a început să poarte discuții cu Universitatea de Arhitectură, cu consorțiul din jurul Universității de Arhitectură, în cadrul contractului pe care îl are Primăria.

Primarul Capitalei a mai spus că unele studii au nevoie de actualizări și este necesară și o listă de studii care trebuie să fie făcute în continuare.

Nicușor Dan nu crede că e posibil în acest mandat

Nicușor Dan crede că sfârșitul anului 2023 este un termen rezonabil pentru realizarea studiilor și elaborarea Planului Urbanistic General. Mai apoi, urmează să fie date toate avizele, iar acest capitol nu poate fi controlat de Municipalitate.

„În ceea ce privește studiile, plus elaborarea PUG, eu cred că sfârșitul lui 2023 este un termen rezonabil. După aceea urmează toate avizele, asta este ceva ce noi nu putem să controlăm”, a declarat Nicușor Dan pentru HotNews.ro.

Întrebat dacă noul PUG ar urma să fie gata în acest mandat, Nicușor Dan a declarat că Planul depinde de autoritățile avizatoare. Astfel, cel mai probabil, nu va fi aprobat în mandatul acesta.

În lipsa unui nou Plan Urbanistic General, în Capitală se construiește după documentația aprobată în anul 2000 și care a expirat în anul 2010. De atunci, documentația a tot fost prelungită.

Cookies