Când trenurile mai mult stau decât merg (eventual, blocate în câmp), ministrul Transporturilor promite zeci de trenuri electrice

30 iul. 2021
149 Afișari
Când trenurile mai mult stau decât merg (eventual, blocate în câmp), ministrul Transporturilor promite zeci de trenuri electrice
Ministrul Transporturilor promite zeci de trenuri electrice

Cătălin Drulă, ministrul Transporturilor, promite zeci de trenuri electrice. Declarația a făcut-o vineri la ședința la care a participat alături de toți operatorii feroviari.

Ministrul Transporturilor promite zeci de trenuri electrice într-o perioadă în care sunt tot mai multe probleme pe căile ferate din țară: întârzieri de sute de minute, trenuri care ajung la destinație după 30 de ore, accidente feroviare sau garnituri care pleacă goale pentru că sunt garate la alte linii decât cele afișate.

Ministrul Transporturilor promite zeci de trenuri electrice

Concret, Cătălin Drulă a precizat că în cel mult două luni va fi semnat un contract de achiziție pentru 20 de trenuri nou-nouțe, moderne, de ultimă generație, electrice, cu opțiune de a cumpăra încă 17 pe viitor.

”37 de trenuri, rame electrice, moderne, cu aproximativ 350 de locuri, tocmai și-au cumpărat recent astfel de rame sistemul feroviar din Italia și din alte părți”, a spus Cătălin Drulă.

Acesta a precizat că va încerca să obțină fonduri europene cel puțin pentru 17 dintre aceste garnituri moderne de care vorbește, spunând că în privința primelor 20 de bucăti aceasta este ultima şansă pe care a dat-o echipei de la Autoritatea pentru Reformă Feroviară să încheie licitația cât mai rapid.

Potrivit acestuia, achiziția acestor trenuri electrice este parte din „soluția de viitor” și nu cârpeala care se face de zeci de ani, în care sunt reparate locomotive vechi de 40 de ani.

Veste proastă: vor mai exista întârzieri ale trenurilor

Cătălin Drulă a mai spus după incidentele feroviare din ultimele zile că peviitor se va încerca intervenția rapidă, astfel ca întârzierile să nu fie mai mari de 40 de minute.

Ministrul a mai precizat că se vor face limitări de viteză și de tonaj pentru traficul feroviar în această perioadă, cerându-și scuze în avans pentru că vor mai fi zile în care vor exista întârzieri ale trenurilor.

Reamintim că un accident feroviar s-a produs la Fetești, unde două trenuri de marfă s-au ciocnit. Mecanicul unuia dintre trenuri consumase alcool și a fost arestat preventiv.

Din verificări a rezultat faptul că mecanicul nu ar fi respectat timpul de odihnă prevăzut de OMT 256/2013, restricția de viteză de 30 de km/h la intrarea în stația C.F. Fetești și nici semnalul roșu de oprire dinaintea intrării în stație.

Cookies