Când Superman se retrage să-și lingă rănile, vine Dan Spartan Barna. Update despre Guvern sau realități dubioase cu „super eroi” bezmetici în defileul politic de la București

19 oct. 2021
422 afișări
Când Superman se retrage să-și lingă rănile, vine Dan Spartan Barna. Update despre Guvern sau realități dubioase cu

În caz că v-ați imaginat cumva că țara a dobândit Guvern, în timp ce încălzeați a multa oală ca să umpleți cada, că diseară nu mai merge să păcălești copilul cu ligheanul (plus că se învinețește tot mai mult și mai des), să știți că nu e cazul. Nu, România-Fenomen Pandemic are tot Guvern interimar, desemnat este tot Dacian Cioloș, USR tot n-are voturi. În schimb, îl are pe Dan Barna, care nu mai scrie imaginar la calculator. Acu' se luptă imaginar ca spartanii la Termopile. Sigur, probabil toți avem momente ciudate în care ne simțim Leonidas, Batman, Xena sau vreo Hippolytă, dar parcă nu zicem asta la TV. De fapt, probabil că și pe FB ne-ar cam fi târșă să punem.

„Dan Spartan Barna a fost un om politic român care, uneori, își imagina că poate scrie la computer doar cu puterea minții, fără să fie nevoie să atingă tastele cu degetele.” Aceasta ar putea fi o frază simplă și de o autentică acuratețe istorică, săpată-n piatră tip basorelief, să vadă și stră-strănepoții noștri prin ce-am trecut când străbunicii lor se prefăceau că făceau școală online și făceau pipi cu mască, fiindcă nu mai știau unde e masca obligatorie și, de frică să nu greșească, o purtau și când mâncau orez cu lapte.

Dan Spartan Barna, om politic român

Dan Barna a fost un om politic obișnuit, de București, până când aseară a suferit uimitoare situație de level up și a devenit Dan Spartan Barna.  S-a întâmplat cu repeziciune, în timp ce rostea aceste epice cuvinte la televizor, întrebat fiind în legătura cu putința matematic mică a partidului său de a obține numărul matematic mare de voturi necesare trecerii unui Guvern în Parlament:

„Cei 300 de la Sparta nu aveau nicio șansă în fața armatei lui Xerxes, dar faptul că ei au stat acolo în trecătoare și au murit luptând pentru cetatea lor a făcut să fie respectați și să arate că se poate. Dacă și noi ne punem palma la spinare, România nu mai are nicio șansă. USR mâine arată exact asta – capacitatea și caracterul de a înfrunta această criză.”  (Dan Barna) 

În doar 69 de cuvinte și 23 de secunde speaking time (a socotit wordcounter.com la fonemă și secundă), Dan Barna s-a transformat în Dan Spartan. Uite-așa, să-și piardă mințile orice Xerxes politic. Să și le piardă până-ntr-acolo încă să poruncească blesteme și 300 de lovituri de bici în Dâmbovița, la Cotul Morii, că Dâmbovița nu prea stă bine la strâmtori.

Dan spartan Barna
„Dacă spartanii nu stăteau ca USR, n. red.) acolo, în trecătoare…”
Când Superman se retrage să-și lingă rănile, vine Dan Spartan Barna. Update despre Guvern sau realități dubioase cu super eroi bezmetici în defileul politic de la București
Niște spartani

Cum am căzut noi, oamenii obișnuiți, în această comparație ca-ntr-o oala cu dubioșenii? Păi, am picat în ea după ce a picat Guvernul Cîțu pe care l-a picat și votul USR, care USR a fost în Guvernul Cîțu până când brusc n-a mai fost. A, iar la moțiunea de picat Guvernul scria foarte urât de USR, dar USR a considerat aceste sudălmi nesemnificative în comparație cu apărarea unor principii și valori… În fine, chestii complicate, nu insistăm, că oricum noi, obișnuiții, nu putem pricepe.

Singurele lucruri clare sunt așa: pentru update de Guvern nu există, practic, niciun update, că tot n-avem, chiar dacă azi se audiază miniștri (toți USR) pe care îi propune premierul desemnat (domnul Cioloș de la USR). Puțin probabil să avem și după vot, că la un așa vot trebuie voturi multe, iar USR are puține. Notă: premier interimar este tot domnul Cîțu Demisul, care și-a făcut recent video-ceva cu el tip Superman instagramabil, premier demis care repugnă USR. Complicat.

Dan Spartan vs Florin Vasile Superman: Zorii dreptății

Dar nu pentru matematica și viața parlamentară complicate de la București suntem noi adunați aici, ci pentru soluții simple. Fiindcă există situații conflictuale epice din care, oricât de neverosimil ar părea, chiar se poate ieși. Cum n-avem timp de pierdut și e nasol și cu pandemia, și cu economia, și cu facturile, și cu școala copiilor care nu fac școală de doi ani, și cu traficul șamd, o luăm pe scurtătură: domnii Dan Spartan și Florin Vasile Superman să se uite ur-gent la „Batman vs Superman: Zorii dreptății”.

Sinopsis: În „Batman vs Superman: Zorii dreptății”, un supererou celest și mort (Superman) e sculat din morți de cea mai tare gașcă ever de super eroi, în frunte cu Batman (reminder: ăsta e ffff pământesc). Problema e că Superman a murit în dușmănie cu Batman și, când s-a trezit, a ieșit foarte, foarte nasol, cu dărâmat New York-ul sau ce oraș era ăla în care se petrece acțiunea. Nu vreau să dau spoiler cui n-a văzut filmul, dar învățătura DC Comics e mult prea importantă în situația de față: da, așa e, Batman și Superman au avut grav moment de dușmănie, băieții s-au luat și la omor, dar, na, au făcut pace și-au salvat together planeta (sau Universul) Nevermind, dar…dooh!

PS N-are cum să nu funcționeze ca-n film. N-are cum, similitudinea e absolută: Batman, ca și Dan Spartan, e erou gen „special & amazing human”. Superman e, practic, Superman, știe și domnul Iohannis, aia e (domnul Iohannis e domnul acela cu golful. Nu, nu mașina pentru bogați, ci sportul pentru săraci.)

PPS Între timp, pe Planeta România, niște unii speră să vină Dr. Strange să dea timpul pe repede-nainte sau pe repede-cumva ca să ne scoată din demența asta oribilă care, altminteri, la noi oricum o să treacă atunci când o să treacă. Asta înseamnă exact ce-nseamnă, cu tot cu morți și cu mulți supraviețuitori cu minți explodate.

 

 

 

Cookies