Când sunt Rusaliile anul acesta, după calendarul bisericesc ortodox 2013 – zi liberă

de:
21 mai 2013
9 afișări
Când sunt Rusaliile anul acesta, după calendarul bisericesc ortodox 2013 - zi liberă

În anul 2013, Rusaliile vor fi sărbătorite în data de 23 iunie, conform calendarului religios creștin- ortodox. Ca în fiecare an, a doua zi de Rusalii, luni, anul acesta 24 iunie, va fi zi liberă, cel puțin pentru bugetari.

De Rusalii, Sfinţii Apostoli au primit putere (har) şi s-au transformat din oameni timizi şi simpli, în propovăduitori ai învăţăturii creştine.

Rusaliile (din latină rosalia) (cunoscute și drept Pogorârea (coborârea) Sfântului Duh (Sfântului Spirit)) reprezintă o sărbătoare creștină importantă, prăznuită întotdeauna duminica, la 50 de zile după Paști. De Rusalii este comemorată coborârea Sfântului Duh asupra ucenicilor lui Iisus din Nazaret. Potrivit scrierilor Noului Testament (Faptele Apostolilor 2, 1-11) acest eveniment a avut loc în ziua rusaliilor evreiești (Șavuot), la 50 de zile de la învierea lui Iisus din Nazaret. De aceea sărbătoarea creștină mai poartă denumirea de Cinzecime (în latină Pentecostes, în franceză Pentecôte, în germană Pfingsten, în maghiară Pünkösd etc.).

Cookies