Când statul e neputincios, oamenii fac minuni: spital de pediatrie din București modernizat din donații

de:
10 dec. 2020
32 Afișari
Când statul e neputincios, oamenii fac minuni: spital de pediatrie din București modernizat din donații
Spital de pediatrie din București modernizat din donații

E o poveste fără sfârșit: spitalele din România - inclusiv București - sunt mai degrabă vechi, rupte, pline de capcane sau chiar de pericole, sunt mai prea des prost administrate. Furnizează una dintre cele mai mari, mai profunde și mai puternice frustrări colective. "Facem spitale noi" e promisiune electorală recurentă. Spitale noi apar rar spre niciodată. Spitale vechi se mai modernizează, dar și aici e o problemă: nu administratorii statului reușesc asta feicient, ci oameni și companii care se implică direct, personal.

Institutul Național pentru Sănatatea Mamei și Copilului din București a fost extins și modernizat cu bani din donații. În cadrul secției de pediatrie I funcționează cel mai mare centru de Fibroză chistică din țară. Aici este locul în care vor fi tratați copiii cu probleme pneumologice grave.

Astfel, renovarea, dotarea și modernizarea au costat 230 de mii de euro. Această sumă a fost strânsă doar din donații private. Medicii au, însă, nevoie și de ajutor din partea statului.

În același timp, astăzi a fost inaugurată a treia secţie a spitalului, de pneumologie, cea mai mare din România. Aceasta este cea de-a treia secție dintr-un proiect început anul trecut. 

Cu toate acestea, însă, medicii și-au propus să renoveze întregul institut prin astfel de proiecte, potrivit Știri TVR.

Cookies