Când spune Oprescu că va demola Cathedral Plaza

de:
11 oct. 2013
0 Afișari
Când spune Oprescu că va demola Cathedral Plaza

Oprescu a declarat, vineri, că în urmă cu cinci zile a numit o comisie de experți care studiază condițiile în care poate fi demolată clădirea, așa cum cere decizia judecătorească definitivă și irevocabilă opozabilă Primăriei Generale. Comisia are termen de pronunțare trei săptămâni de la constituire.

Sorin Oprescu a spus că așteaptă să afle care sunt riscurile demolării: „Dacă există riscuri, o să iau o decizie. Nu am înnebunit eu acum să distrug catedrala Sfântul Sava” – a spus primarul.

Episcopii catolici îi cer primarului Oprescu să demoleze clădirea ridicată ilegal lângă catedrala Sf. Sava, cunoscută sub numele de Cathedral Plaza. 

Executorul judecatoresc Dorina Gont a comunicat Primariei Capitalei, la data de 17 septembrie 2013, Somatia prin care a pus in vedere primarului general al Capitalei, Sorin Oprescu, sa emita in termen de 10 zile decizia de desfiintare a turnului Cathedral Plaza, ridicat fara autorizatie de construire la doar opt metri distanta de monumentul istoric Catedrala Sf. Iosif a Arhierpiscopiei Romano Catolice Bucuresti, pe str. General Berthelot nr. 11 – 15 sector 1, constructie care ameninta integritatea lacasului de cult si care constituie o grava abatere de la normele urbanistice, arată portalul Lumea Justiției. 

Cookies