ȘTIRI

Când se vor încheia lucrările la Bd. Liviu Rebreanu

In prezent, lucrarea este finalizata in proportie de 60%, iar pe teren lucreaza zeci de utilaje si muncitori. 

 Lucrările de reabilitare au început din mai 2011, când a fost scoasă linia de tramvai, creându-se un crater adânc pe mijlocul bulevardului.

Termenul oficial pentru terminarea lucrarii este noiembrie 2013. Modernizarea bulevardului costa 17 milioane de euro, contractul pentru realizarea lucrarilor fiind atribuit asocierii Euro Construct – PACO. In bugetul pe anul 2013, s-au prevazut pentru aceasta lucrare 25 milioane lei. In martie, municipalitatea a platit deja 7,6 milioane lei pentru continuarea lucrarilor.

Lucrările sunt împărțite în două tronsoane: Între Bd. Camil Ressu și Bd. Nicolae Grigorescu (1,7 km) și între Bd. Nicolae Grigorescu și 1 Decembrie (1 km). 

Șina tramvaiului va fi de tip „green track„, suprafața dintre șine fiind acoperită cu pavele pe care va crește gazon. Șina va fi separată de traficul auto și transformată în spațiu verde, mai puțin în stații și în intersecții, unde linia de tramvai va fi înglobată în asfalt. Șinele de tramvai de pe Bulevardul Liviu Rebreanu nu mai fuseseră modernizate din anul 1970, când a fost pusă în funcțiune, iar ultima reparație capitală a avut loc în anul 1985.

Pentru această lucrare au fost deviate mai multe mijloace de transport în comun: traseul liniei de tramvai 19 a fost suspendat, iar traseul liniei 23 a fost deviat, în timp ce traseul unui alt autobuz, 330, a fost deviat din zona unde circula în mod normal pentru a acoperi lipsa tramvaiului de pe Liviu Rebreanu. De menționat aici că după devierea traseului 330, numărul de autobuze de pe Șoseaua Iancului este acum insuficient pentru a prelua numărul de călători la orele de vârf.

Pentru al doilea tronson din Bulevardul Liviu Rebreanu, între dintre Bd. Nicolae Grigorescu și Bd. 1 Decembrie cu o lungime totală de 1km, au fost demarate procedurile pentru obținerea autorizațiilor necesare. Începerea lucrărilor va fi însă condiționată de bugetul alocat și de efectuarea exproprierilor necesare pentru lărgirea bulevardului între Barajul Dunării și Bd. 1 Decembrie. 

Proiectul de investitie cuprinde reabilitarea stradală, a liniei de tramvai și a trotuarelor și reamenajarea spațiilor verzi pe întreg Bulevardul Liviu Rebreanu.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button