Când se termină lucrările la centrala provizorie de la CET Titan? Nicușor Dan promite că va fi funcțională până la sfârșitul anului

11 oct. 2022
532 Afișari
Când se termină lucrările la centrala provizorie de la CET Titan? Nicușor Dan promite că va fi funcțională până la sfârșitul anului
Când se termină lucrările la centrala provizorie de la CET Titan? Nicușor Dan promite că va fi funcțională până la sfârșitul anului / Sursă foto: Facebook-Nicușor Dan

Nicușor Dan a anunțat, prin intermediul unei postări făcută pe pagina sa de Facebook, care este stadiul lucrărilor pentru centrala provizorie de termoficare ce urmează să fie instalată pe amplasamentul fostei Centrale Termoelectrice (CET) Titan.

Care este stadiul lucrărilor la centrala provizorie de la CET Titan

Primarul General al Capitalei a informat că lucrările se află în grafic, iar până la acest moment au fost montate toate cele 5 cazane ce vor produce agentul termic. De asemenea fost montat și structura de susținere a construcției.

În prezent se lucrează la următoarele:

  • Montarea coșurilor de fum,
  • Înlocuirea conductelor aferente magistralei de termoficare de pe Bulevardul Basarabia și din incinta CET-ului.
  • Instalațiile auxiliare de apă brută și apă tratată.

Au mai rămas de executat lucrări pentru alimentarea cu gaze, apă și canalizare, precum și cele aferente instalațiilor electrice, transmite edilul Capitalei.

CET Titan a fost desființat în anul 2014. De atunci, alimentarea locuințelor cu apă caldă și agent termic a fost făcută prin intermediul CET Sud, unitate ce se află la o distanță foarte mare. Din această cauză, presiune apei era foarte scăzută, iar agentul termic era livrat sub parametrii normali.

Pentru remedierea acestor probleme s-a luat decizia de a instala o centrală provizorie de termoficare.

Când se estimează ca va fi dată în folosință

Centrala provizorie ce va fi montată la CET Titan va avea o capacitate de 75 de MW energie termică. Această intervenție are rolul de a asigura locuitorilor din nordul Capitalei apa caldă și agentul termic în parametrii normali.

De asemenea, montarea centralei provizorii va ajuta la reducerea considerabilă a avariilor ce apar la rețeaua de termoficare în zona respectivă.

Valoare contractului încheiat intre Compania Municipală Termoenergetica și firma SC Energofor SA este de circa 13 milioane lei fără TVA. Acesta a fost încheiat pe o perioadă de 12 luni și are posibilitatea de a fi prelungit până la 36 de luni.

Termoenergetica a informat că, după cum arată estimările, noua centrală va fi dată în folosire până la finalul acestui an.

Cookies