ȘTIRI

Când vor fi terminate lucrările de amenajare de pe bulevardul Magheru

De aproximativ trei săptămâni se lucrează de zor la reabilitarea trotuarelor de pe Bd. Gheorghe Magheru. Este al treilea an consecutiv în care se reabilitează trotuarele în zona cuprinsă între Piața Romană și Universitate, după ce în anii trecuți au fost reabilitate trotuarele din zona Magazinului Eva și de la Piața Romană. În acest an, proiectul cuprinde trotuarele de pe Bd. Magheru și Nicolae Bălcescu. 

Prima bandă de pe Bd. Magheru, pe sensul de mers dinspre Universitate spre Romană, a fost blocată și delimitată pentru a trece pietonii, iar pe trotuar muncitorii îndepărtează vechiul asfalt foarte deteriorat și îl înlocuiesc cu noi plăci de granit.

„Lucrarile se vor finaliza în aproximativ două luni și jumatate. Acestea sunt efectuate de Tehnologica Radion, contractul a fost semnat in 2014”, au precizat reprezentanții Administrației Străzilor la solicitarea B365.ro.

Tot pe Bd. Magheru, Primăria Capitalei va amenaja o bandă specială pentru autobuzele RATB. (Mai multe detalii AICI)

În 2013, Administrația Străzilor a reabilitat trotuarul din Piața Romană, în zona stației de metrou și zona magazinului Eva. Atunci s-au montat stâlpi noi de iluminat, s-au schimbat dalele – pe anumite porţiuni s-au pus dale albe şi gri-, s-au plantat pomi, s-au amplasat jardiniere şi s-au montat mingi metalice, asemenea celor de pe trotuarul de la Piaţa Unirii, pentru a-i împiedica pe şoferi să pătrundă pe anumite porţiuni de pe trotuar. Și în zona magazinului Eva a fost schimbat pavajul de pe trotuar, au fost montate borduri noi, iar mobilierul urban și stâlpișorii împotriva parcării au fost schimbați. De asemenea, s-a amenajat și fântâna din dreptul blocului Eva și parcarea ce desparte spațiul pietonal în două pe aproape întreaga lungime a celor două bulevarde.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button