Când se REDESCHIDE Parcul Politehnicii din Sectorul 6. ANUNŢUL primarului Mutu

de:
27 iul. 2020
23 Afișari
Când se REDESCHIDE Parcul Politehnicii din Sectorul 6. ANUNŢUL primarului Mutu

„Vreau să ştiţi că, acum o săptămână şi un pic, am avut o discuţie cu rectorul Politehnicii (n.r. – Mihnea Costoiu, rectorul Universităţii Politehnica), şi am solicitat redeschiderea parcului Politehnica având în vedere că nu se află în administrarea Primăriei Sectorului 6, ci este în administrarea Universităţii Politehnica Bucureşti”, a explicat edilul Gabriel Mutu în cadrul unei intervenţii la „Ora primarului”, luni. 

Acesta a precizat că intenţionează să întocmească un protocol cu instituţia de învăţământ prin care administraţia locală să asigure servicii de întreţinere a parcului, pentru ca acesta să poată fi redeschis în condiţii de siguranţă, iar membrii comunităţii să se poată bucura din nou de acest spaţiu verde.

„Vreau să ştiţi că fac tot ce îmi stă în putinţă pentru ca acest parc să fie redeschis. I-am promis domnului rector că suntem deschişi şi i-am propus să facem un protocol prin care Primăria Sectorului 6 să asigure paza şi curăţenia astfel încât să nu existe niciun disconfort studenţilor din Politehnică şi sper ca, în perioada următoare, sper eu în următoarele două săptămâni maxim, acest parc să fie redeschis”, a conchis Mutu. 

CITEŞTE ŞI O nouă dinamică investițională, aplicată pe Bdul. Vasile Milea din Sectorul 6

Aproape 100 de noi locuri de parcare amenajate, trotuare refăcute integral și spații verzi reabilitate – așa arată acum Bd. Vasile Milea din Sectorul 6 al Capitalei, după ce Primăria Sectorului 6, prin Administrația Domeniului Public și Dezvoltare Urbană (ADPDU), a implementat o nouă dinamică investițională, menită să reconfigureze urbanistic și peisagistic întreaga zonă delimitată de Șos. Virtuții – Splaiul Independenței – Bdul. Vasile Milea – Bdul. Iuliu Maniu. DETALII, AICI. 

Conform statisticilor, aproape 1.500 de șoferi indisciplinați erau amendați an de an de Poliția Locală Sector 6 din cauză că își parcau autoturismele pe trotuare și pe spațiile verzi din parcul de lângă Metrou Politehnica, Sectorul 6. Acum, parcul este protejat și urmează să fie redat membrilor comunității grație unui proiect de amenajare urbanistică și peisagistică a zonei care include crearea unui parcaj public nou, de aproximativ 100 de locuri de o parte și de alta a bulevardului Vasile Milea, precum și reabilitarea integrală a spațiilor verzi și a trotuarelor pietonale aferente. 

Parcul Grozăvești, protejat împotriva șoferilor indisciplinați

De asemenea, parcul din zona metroului Politehnica (parcul Grozăvești), folosit anterior drept „parcare publică” de către șoferii indisciplinați este acum protejat intrucât administrația locală a montat bolarzi care împiedică accesul șooferilor pe spațiul verde. 

CITEȘTE ȘI 140 de şoferi, AMENDAŢI de Poliţie în acelaşi loc din Bucureşti. Ce regulă au încălcat FOTO

În urma acțiunii de control, care a avut loc în Parcul Grozăvești (zona Universității Politehnica), au fost depistați și identificați 140 conducători auto care au încălcat normele privind staționarea pe spațiile verzi și oprirea voluntară a vehiculelor pe trotuar, fiind aplicate sancțiuni în valoare de 32.550 de lei, anunța Primăria Sectorului 6 în luna aprilie 2018. 

„Nu mai permitem, în Sectorul 6, ca spațiile verzi să fie folosite drept parcări! Rog posesorii autoturismelor să respecte legile în vigoare și să nu ne forțeze să aplicăm amenzi!”, a declarat atunci Gabriel Mutu, primarul Sectorului 6.

Potrivit H.C.L. nr. 222/2016, art. 2., se interzice staţionarea cu orice tip de vehicul sau remorcă pe spaţiile verzi aparținând domeniului public sau privat al Municipiului București, aflate pe raza Sectorului 6. Nerespectarea acestor dispoziții constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă și puncte de penalizare.

Cookies