BAZAR

Când se deschide târgul de miei vii din Capitală

Devenit tradiţie în Sectorul 4, fiind şi singurul de acest gen din Capitală, târgul de miei vii va funcţiona în perioada 9 – 19 aprilie 2014, în Piaţa APĂRĂTORII PATRIEI ( şos. Berceni nr. 183 B), fiind autorizat de Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor.

Sacrificarea mieilor se va face zilnic, în intervalul 07.00 – 19.00, în abatorul în suprafaţă totală de 280 m2, dotat cu o hală de asomare ultramodernă, la standardele impuse de Uniunea Europeană. Activitatea se va desfăşura sub supravegherea permanentă a 4 medici, reprezentând A.N.S.V.S.A.

CITEŞTE ŞI: Se redeschid două noi pieţe volante, în Bucureşti. Pieţele vor avea program prelungit. 

Până în prezent, 23 de persoane au depus la sediul Direcţiei de Administrare a Pieţelor (şos. Giurgiului nr. 109 A – incinta Complexului Agroalimentar Progresul), cereri în vederea desfăşurării activităţii de comercializare a mieilor. Pentru acest an, Autoritatea Locală Sector 4 pune la dispoziţie un total de 32 de ţarcuri, care sunt amplasate pe platoul din spatele PIEŢEI APĂRĂTORII PATRIEI.

Pentru desfăşurarea în condiţii legale a activităţii, pe lângă cererea tip şi achitarea unei taxe însumând 150 lei/zi/ţarc, mai sunt necesare următoarele documente:
– actul de identitate al comerciantului – original şi copie
– certificat sau aviz de producător, eliberat de Primăria pe raza căreia desfăşoară activitate de creştere de animale
– buletin de analize medicale, eliberat de medicul veterinar, care să ateste starea de sănătate a animalelor care vor fi comercializate
– buletin de transport al animalelor, eliberat tot de medicul veterinar
– certificat medical al celui care comercializează, eliberat de medicul de familie, care să ateste că este apt clinic pentru desfăşurarea activităţii.

„Târgul de Miei a devenit deja tradiţie. Locuitorii Sectorului 4, dar şi din alte zone ale Bucureştiului, ştiu deja că de aici pot achiziţiona carnea de miel, la preţ de producător, direct de la ciobanii veniţi din toate zonele ţării”, a declarat primarul Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone. 


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button