Când se deschid restaurantele în București. Capitala a ieșit din scenariul roșu. Anunțul Prefectului

01 mai 2021
74 Afișari
Când se deschid restaurantele în București. Capitala a ieșit din scenariul roșu. Anunțul Prefectului

După ce Capitala a ieșit, vineri, din scenariul roșu, incidența cazurilor de COVID scăzând sub 3 la mia de locuitori, multă lume se întreabă când se deschid restaurantele în București. Prefectul Alin Stoica a lămurit această problemă.

Când se deschid restaurantele în București? Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a anunţat că o şedinţă a Comitetului Municipal pentru Situaţii de Urgenţă ar putea avea loc în prima partea a zilei de duminică.

În cadrul acesteia se va discuta deschiderea sălilor de spectacol, a restaurantelor şi cafenelelor la o capacitate de 30% în cazul în care rata de infectare se menţine într-un trend descendent sub 3 la mia de locuitori.

Când se deschid restaurantele în București

Astfel, măsura ar urma să intre în vigoare de luni, ora 00.00.

“Vom aştepta cele 48 de ore prevăzute de hotărârea de Guvern. Acum indicele de infectare este 2,98, deci foarte puţin sub trei şi, dacă se confirmă acest trend descendent, vom lua decizia duminică, urmând ca de luni să intre în vigoare măsurile, respectiv redeschiderea sălilor de spectacol cu o capacitate de 30%, redeschiderea restaurantelor, cafenelelor cu 30% din capacitate”, a declarat Alin Stoica, întrebat vineri la Digi 24 când ar putea fi convocată şedinţa CMBSU pentru a decide măsuri de relaxare în Capitală.

Cookies