Când se aprind luminițele de Crăciun în București? Nicușor Dan răspunde la întrebare

03 dec. 2020
188 Afișari
Când se aprind luminițele de Crăciun în București? Nicușor Dan răspunde la întrebare

„Când se aprind luminițele de Crăciun în București”? Este întrebarea pe care o punem cu toții.

Inițial, luminițele se aprindeau fie de Sf. Andrei (30 noiembrie), fie de 1 Decembrie.

Dar a trecut și 30, și 1, și 2 iar decorațiunile de Crăciun, deși sunt fixate pe poziții nu sunt “băgate în priză“.

Problema aprinderii instalațiilor festive este în strânsă legătură cu contractul dintre Primăria Capitalei și un operator privat. Contract ce expiră în această iarnă.

Ce a declarat Nicușor Dan, primarul general Capitalei

„Chestiunea iluminatului de sărbători ține de un contract încheiat între o companie municipală în subordinea Consiliului General și un operator privat. Trebuie să avem un consiliu. Consiliul trebuie să schimbe Adunarea Generală a companiei, Adunarea Generală trebuie să schimbe Consiliul de Administrație (CA), iar CA să discute cu operatorul privat”, afirma Nicuşor Dan în urmă cu câteva zile.

„Contractul a fost semnat pe trei ani și va expira odată cu această iarnă, s-au executat lucrări pe 90% din ce se prevedea. Vom avea aceeași decorare a străzilor pe care am avut-o anul trecut”, a precizat Nicușor Dan.

Intrebat când se vor aprinde luminițele de Crăciun, în urmă cu câteva zile, Nicușor Dan nu a dat un răspuns tranșant. „Este o decizie pe care o să o luăm. Dacă tot s-au pus, o să le aprindem”, a spus el.

Daniel Băluță, primarul Sectorului 4

Rezolvarea enigmei pare să vină de la Primarul sectorului 4. Aseară, Daniel Băluță a scris pe contul său de Facebook că în sectorul său luminile se vor aprinde pe 5 decembrie. În ajun de Moș Nicolae.

Este de presupus că se va proceda la fel peste tot în București, deși există experiența celorlalți ani în care unii primari făceau pasul la offside.

760.000 de luminițe în 2019 pentru București

Anul trecut, Primăria București a împodobit orașul cu peste 760.000 de luminiţe, bugetul estimat fiind de aproximativ 12 milioane de lei. Au fost incluse 10 milioane de LED-uri pe 920 de kilometri, figurine 2D, 3D, dar şi simboluri ce ţin de sărbătoarea Crăciunului. Intrucât este vorba de același contract, se presupune că în mare iluminatul în acest an va fi la fel.

Cookies