VREMEA

Când scăpăm de căldură și când vine ploaia în Capitală. Prognoza meteo până pe 1 septembrie

În București, vremea va rămâne căduroasă până spre 27 august, temperaturile maxime menţinându-se în această perioadă în jurul unei medii de 32 de grade Celsius.

Apoi, valorile termice vor scădea uşor şi treptat, atingând valori normale climatologic pentru sfarşitul lunii august, de aproximativ 28 de grade Celsius, în ultimele zile ale intervalului de prognoză.

Temperaturile minime nu vor avea variaţii semnificative în cele două săpămâni de prognoză, urmând a se situa, în medie, între 17 şi 14 grade Celsius.

Probabilitatea pentru averse va fi redusă în prima săptămână, dar va creşte în jurul datei de 27 august, când ploi slabe, de scurtă durată, îşi vor face apariţia pe arii restrânse.

Vremea la mare până pe 1 septembrie: când scad temperaturile

Până pe 27 august temperaturile maxime se vor situa în jurul unei valori medii de 30 de grade Celsius, apoi vor scădea uşor, spre 27 de grade Celsius la sfâşitul intervalului de prognoză. Minimele termice vor avea o evoluţie similară, respectiv staţionare în jurul unei medii de 19 grade Celsius şi în scădere treptată, începând cu data de 28 august, până la 17 grade Celsius pe 1 septembrie. Probabilitatea de ploaie va fi destul de redusă pe toată durata intervalului de prognoză.

Cum va fi vremea la munte

Temperaturile diurne se vor situa, în primele două zile, în jurul unei medii de 21 de grade, apoi vor scădea uşor spre 18 grade Celsius, valoare la care se vor menţine până la sfârşitul intervalului de prognoză. Temperaturile minime vor avea o tendinţă de scădere, de la medii de 12 grade, în primele nopţi, spre aproximativ 9 grade, la sfârşitul lunii august.

Probabilitatea de apariţie a averselor, însoţite de descărcări electrice, va creşte după data  de 21 august şi se va menţine până la sfârşitul intervalului.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button