Când scapă bucureştenii de ţânţarii din parcuri

de:
29 iul. 2013
0 Afișari
Când scapă bucureştenii de ţânţarii din parcuri

Având în vedere conditiile meteorologice din ultima perioada, care favorizeaza inmultirea populatiilor de insecte/tantari, primarul general Sorin Oprescu a solicitat efectuarea unor tratamente suplimentare de combatere a tantarilor, informează Municipalitatea, într-un comunicat de presă remis B365.ro.

Astfel, Primaria Capitalei demareaza un program special de igienizare prin care se va aplica, pe o suprafata de 615.2 ha (suprafete mai putin populate, cu vegetatie intensa), tratamente avio specifice pentru combaterea tantarilor. Tratamentele se vor efectua in intervalul orar 6:00 – 9:00.

In locatiile publice – parcuri, unde se vor face tratamente avio, se vor amplasa, cu 24 de ore inainte, avertizoare cu data si intervalul orar in care sunt aplicate insecticidele.

Primul tratament se va executa pe data de 7.08.2013, intre orele 6.00-9.00, in urmatoarele zone:

-zona Parcurilor Herastrau Nou+Vechi 74.2 ha

– zona Parcurilor Tineretului+Parcul Copiilor 106.6 ha

– zona Parcului Pantelimon 31.1 ha

– zona Parcului Tei 8.5 ha

– zona Parcului Plumbuita 31.6 ha

– zona Parcurilor Alexandru I. Cuza +Titan -Balta Alba 46.3 ha

– zona Lacului Vacaresti 180 ha

– zona Parcului Kiseleff 13.7 ha

– zona Parcului National 6,7 ha

– zona Parcului Carol 29.3 ha

– zona Parcurilor Giulesti, Giulesti Cinema si Crangasi 15.7 ha

– zona Parcului Izvor 15.8 ha

– zona Parcului Cismigiu 15.7 ha.

Tratamentele vor fi efectuate cu un elicopter, dotat cu un rezervor pentru substante biocide.

Acesta este primul tratament, dintr-un program pilot de igienizare, care va cuprinde 2 tratamente, al doilea urmand a fi efectuat pe data de 14.08.2013.

„Subliniem ca aceste tratamente nu angajeaza cheltuieli suplimentare din partea Primariei Capitalei, ci sunt efectuate in cadrul programului de dezinsectie contra tantarilor. Datele efectuarii aviotratamentelor se pot modifica in functie de evolutia conditiilor meteorologice, astfel va vom informa din timp despre orice modificare aparuta”, mai anunţă Municipalitatea, în comunicatul de presă remis B365.ro.

Lista tuturor zonelor din Bucureşti şi măsurile anticaniculă luate de autorităţile locale pentru protejarea bucureştenilor în perioada caniculei o găsiţi aici.

Citeşte şi: Scuza șocantă a firmelor de dezinsecție: „Țânțarii din parcurile Capitalei sunt vegetarieni” 

Cookies