ARHIVA B365

Când s-ar putea da în folosință metroul din Drumul Taberei! Mai este un pas până la inaugurare

Oficialii se feresc până și acum, când suntem în plină numărătoare inversă, să dea o dată exactă de la care se va putea circula cu metroul de la Piața Moghioroș ori de la Favorit. Cert este că miercuri s-a făcut primul pas din procedura numită „recepția lucrării”. Bucureștenii primesc vestea cu scepticism: nu mai cred până ce nu văd metroul sosind în stație, scrie digi24.ro.

Muncitorii care au amenajat noua stație de metrou „Favorit” au desfăcut schelele și le urcă în camion. De afară se vede deja că stațiile de metrou sunt gata. După 9 ani de lucrări și 6 de întârzieri, locuitorii cartierului Drumul Taberei nu sunt totuși siguri că și în subteran metroul e pe punctul de a porni în cursă. Magistrala ar fi gata pentru inaugurare anul acesta, mai mult, s-ar putea chiar în câteva zile. Lucrările, începute în 2011, trebuiau să fie gata inițial în 2014.

Locuitorii Sectorului 6 spun că cei 9 ani de lucrări au adus multe schimbări negative în cartierul din vestul Bucureștiului.

„Foarte multă mizerie, plus circulația foarte încurcată. Deci, a suferit cartierul asta destul de mult. Speranța moare ultima”, spune un domn.

„La început, au promis că toți pomii pe care i-au tăiat aici îi vor planta la loc, se pare că… dar românul speră”, declară, cu o notă de sarcasm, un alt bărbat.

Noua Magistrală 5 de metrou leagă Drumul Taberei, adică zona de sud-vest, de centrul Capitalei. Secțiunea Râul Doamnei – Eroilor, inclusiv Valea Ialomiței, are aproape 7 kilometri lungime, 10 stații și un depou.

Valoarea integrală a proiectului este de 3,4 miliarde de lei.

Când s-ar putea da în folosință metroul din Drumul Taberei
Primii au circulat încă din iunie cu noul metrou premierul Ludovic Orban și ministrul transporturilor, Lucian Bode. Cu toate acestea, deschiderea a fost amânată din cauza unor probleme la o centrală de ventilație, explica la Digi24 ministrul Bode.

„Începând cu data de 17 august, au fost convocate opt subcomisii de recepție, de specialități. Cele 8 subcomisii au întocmit rapoartele finale din care reiese că Magistrala M5 poate fi dată în trafic cu călători. Comisia centrală de recepție la terminarea lucrărilor s-a întrunit astăzi (miercuri – n.r.) în vederea semnării procesului-verbal de recepție la terminarea lucrărilor. La această oră, activitatea comisiei este în desfășurare, verifică documente, verifică în teren respectarea întocmai a proiectului și a prevederilor legale. Eu estimez că până vineri, dacă nu apar în recepție alte elemente, vom ști ziua în care Comisia centrală va dispune darea în trafic cu călători a magistralei M5″, a declarat miercuri, pentru Digi24, ministrul Lucian Bode.

Metroul Drumul Taberei ar urma să fie deschis pentru călători cel mai târziu săptămâna viitoare.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button