Când e mai probabil să fii călcat pe trecerea de pietoni: marţea şi miercurea. Vezi ceasurile rele

de:
03 nov. 2010
0 Afișari
Când e mai probabil să fii călcat pe trecerea de pietoni: marţea şi miercurea. Vezi ceasurile rele

Bilanţul accidentelor provocate de şoferii care nu au acordat prioritate la trecerile de pietoni este, de la începutul anului şi până la sfîrşitul lui octombrie, de 140 de accidente grave, soldate cu 18 morţi şi 126 de răniţi. Potrivit statisticilor realizate de poliţişti, zilele săptămânii în care s-au înregistrat cele mai multe accidente sunt marţea şi miercurea, iar ceasurile rele nu sunt doar trei, ci patru, intervalul orar cel mai periculos pentru pietoni fiind 10.00-14.00.

În cele 140 de accidente rutiere grave, cele mai multe victime-pietoni au vârsta cuprinsă între 51 si 70 de ani (48 de persoane).

Că şoferii ignoră drepturile pietonilor o arată şi numărul mare de permise reţinute de poliţişti din acest motiv, 4994. O analiză asupra celor care au rămas fără drept de a conduce arată că cei mai periculoşi sunt şoferii cu vârste cuprinse între 31 şi 50 de ani (44,8% dintre cei care au rămas fără permis), urmaţi de categoria de vârstă 18-20 de ani. Totodată, femeile observă ceva mai bine zebra şi faptul că pe ea se află cineva, doar 21% dintre contravenţii fiindu-le aplicate lor.

La statisticile pe primele zece luni, se adaugă încă 44 de permise reţinute miercuri de poliţiştii de la Brigada Rutieră a Cpitalei, în cadrul unei acţiuni ce a vizat depistarea şoferilor care uită să acorde prioritate pietonilor.

Neacordarea priorităţii de trecere pietonilor se sancţionează cu 4 – 5 puncte amendă şi suspendarea dreptului de a conduce pentru o perioadă de 30 de zile.

Cookies