Când “Prea mult!” nu-i destul! Fetița care a supraviețuit accidentului provocat de un polițist din București: Mama, noi ne-am asigurat, nu erau mașini, dar a venit tare!

14 ian. 2022
2094 Afișari
Când “Prea mult!” nu-i destul! Fetița care a supraviețuit accidentului provocat de un polițist din București: Mama, noi ne-am asigurat, nu erau mașini, dar a venit tare!

Nu știm cum este acest subiect pentru voi, dar pentru noi a devenit deja cam așa: e atât de oribil, încât parcă am vrea să credem că nu este adevărat. Că nu e posibil ca o mașină a poliției să gonească nebunește prin București, fără girofaruri și fără sirene (așa reiese din toate declarațiile de până acum ale martorilor) și să spulbere doi copii pe trecerea de pietoni. Aceasta este senzația dominantă: parcă, totuși, nu se poate așa ceva.

Dar, așa ceva s-a putut. Și vrem să știm cum de-a fost cu putință ca un polițist la volan să lovească doi copii pe o trecere de pietoni din București și să-l omoare pe loc unul dintre ei. Să aflăm ce s-a întâmplat, exact, dar mai ales vrem să vedem rezultate ale anchetei. Rezultate concrete, rapide.

Acum, aflăm noi informații despre cum s-a întâmplat, de fapt, accidentul în care o mașină de poliție a lovit doi copii pe o trecere de pietoni. Povestește mama fetiței care a supraviețuit și care a vorbit cu copilul ei despre clipele acelea sinistre.

„Mama, nu avea nici semnal sonor, nici luminos!”

Mama povestește, într-un interviu pentru Antena 3, că fetițele l-au văzut cum a accelerat și mai tare și că mașina de poliție nu avea nici semnal sonor, nici luminos. Că au grăbit pasul în momentul în care au văzut mașina care se apropia în viteză și că șoferul nu a frânat, ci le-a lovit în plin.

Ca orice mamă, am întrebat-o în primul rând cum se simte și apoi cum s-a întâmplat. Și mi-a explicat copilul: «Mami, ne-am asigurat de nu știu câte ori, stânga-dreapta. Nu venea nicio mașină. Am coborât pe trecerea de pietoni. Raisa se ținea de mine». Se țineau una de cealaltă, de fapt. Au ajuns aproape de trecerea de pietoni și la un moment dat a văzut că venea acest individ cu o viteză destul de mare pentru zona respectivă și pentru faptul că se apropia de trecerea de pietoni. Atunci, fetele au grăbit pasul ca să ajungă pe trotuar și l-au văzut cum a accelerat și mai tare. Pe fetița mea a lovit-o și a aruncat-o pe burtă pe trotuarul celălalt, iar de Raisa nu mai știa. Mi-a spus: «Mami, nici semnal sonor, nici luminos»”, a povestiti femeia la Antena 3. 

Potrivit mai multor informații de până acum, polițistul care le-a lovit pe cele două fete pe o trecere de pietoni din București, de pe bulevardul Laminorului, are vârsta de 27 de ani, conducea mașina cu un permis emis de Marea Britanie (obținut în România și preschimbat , în 2016, în UK), avea viteză foarte mare – de peste 80 de km/oră, din datele anchetei preliminare și, până în acest moment, nu e clar dacă se afla în vreo misiune.

Cookies