ESENTIAL

Când o să înceapă vaccinarea anti-COVID a copiilor peste 12 ani în România și cum se va desfășura. Valeriu Gheoghiță oferă explicații

România este pregătită să înceapă imunizarea copiilor peste 12 ani, dacă varianta pentru copii a vaccinului produs de compania Pfizer va fi aprobată în Uniunea Europeană, potrivit declarațiilor oferite de Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de imunizare.

Când o să înceapă vaccinarea anti-COVID a copiilor peste 12 ani în România și cum se va desfășura

Valeriu Gheorghiță a declarat că vaccinarea nu se face obligatoriu la pediatru, ci se face de ani de zile la medicul de familie.

În cazul imunizării copiilor de peste 12 ani, consimțământul îl va da părintele sau aparținătorul.

Potrivit coordonatorului campaniei naționale de vaccinare, activitatea se va desfășura obișnuit, ca și până acum.

„Sunt detalii organizatorice pe care le vom stabili cu pediatri, vom vedea dacă este necesar să asigurăm alte resurse în cabinete. Nu anticipez că va fi nevoie să modificăm schema de personal pentru grupa de vârstă 12-15 ani”, a spus medicul Valeriu Gheorghiță, potrivit Digi24.

Vaccinul împotriva COVID-19 pentru copiii cu vârste cuprinse între 12 și 15 ani a fost deja autorizat în Canada, fiind prima țară din lume care a făcut acest lucru pentru această categorie de vârstă, conform BBC.

Încă se fac verificări de către autoritatea SUA pentru Medicamente și Agenția Europeană pentru Medicamente, dacă pot autoriza vaccinarea pentru persoanele mai tinere, deciziile fiind așteptate în curând.

Compania Pfizer testează vaccinurile împotriva COVID-19 pe copii. Acest lucru se face cu scopul de a reuși să mențină școlile deschise, să reducă răspândirea coronavirusului în comunitate și să protejeze copiii vulnerabili.

Companiile Moderna și Johnson & Johnson își testează în prezent vaccinurile pentru categoria de vârstă cuprinsă între 12 și 18 ani, iar concluziile Moderna sunt așteptate în curând.

Moderna și Pfizer își testează, de asemenea, vaccinurile și pentru copiii mai mici, cu vârsta cuprinsă între șase luni și 11 ani, potrivit Digi24.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button