Când o foame de lup te hăituiește și nu găsești loc de parcare, cedezi la zebră! Un șofer din București a parcat pe o trecere de pietoni și s-a dus să mănânce pizza

14 iun. 2023
1052 Afișari
Când o foame de lup te hăituiește și nu găsești loc de parcare, cedezi la zebră! Un șofer din București a parcat pe o trecere de pietoni și s-a dus să mănânce pizza
Când o foame de lup te hăituiește și nu găsești loc de parcare, cedezi la zebră! Un șofer din București a parcat pe o trecere de pietoni și s-a dus să mănânce pizza. Sursa foto: Facebook/ Ai parcat ca un bou București

Un șofer din București a parcat liniștit pe o trecere de pietoni, după care s-a așezat să mănânce o pizza. Un trecător a încercat să îi atragă atenția cu privire la parcarea neregulamentară, însă, șoferul a devenit agresiv.

„Acolo l-a prins foamea”

Un bucureștean s-a gândit că parcă îi este foame (sau poate doar poftă de pizza) și a parcat mașina pe o trecere de pietoni, după care s-a dus să mănânce. Probabil, șoferul nici nu s-a gândit că încurcă circulația pietonilor.

Acest lucru s-a petrecut pe traseul liniei 335. Un trecător a văzut parcarea neregulamentară a șoferului și i-a atras atenția. Atunci, șoferul a încercat să găsească tot felul de explicații, după care, văzând că nu-i merge, a devenit agresiv.

Ulterior, trecătorul respectiv a fotografiat mașina șoferului și a publicat imaginea pe pagina de Facebook „Ai parcat ca un bou București”, povestindu-le internauților cele întâmplate.

Omul a parcat relaxat pe trecere și cu mare nonșalanță a trecut strada și s-a așezat la o pizza.
În momentul în care i-am atras atenția, a avut o grămadă de explicații și a încercat să devină agresiv, păcat că nu îl ajuta fizicul.” a scris A. C. I.
În imagine se observă cum pietonii sunt nevoiți să ocolească autoturismul pentru a putea traversa.
Mai mulți internauți au ironizat situația, adăugând câteva comentarii comice legate de parcarea șoferului.
Câteva dintre comentarii
 • „Acolo l-a prins foamea.” – C. A.
 • „Decât să stai sa te certi cu toți 🐂, nu mai bine suni la poliție? Zic și eu.” – A. M. A.

Unde le este interzis șoferilor să parcheze

Legea interzice parcarea autoturismelor pe trotuar. Șoferii pot să primească amenzi destul de mari dacă își parchează mașinile neregulamentar prin Capitală.

Conform legislației, se interzice oprirea voluntară a autovehiculelor:

 • unde este indicatorul „Oprirea interzisă”

 • pe trecerile la nivel cu calea ferată curentă şi la o distanţă mai mică de 50 m înainte şi după acestea;

 •  pe poduri, pe şi sub pasaje denivelate, precum şi pe viaducte;

 • în curbe şi în alte locuri cu vizibilitate redusă sub 50 m;

 • pe trecerile pentru pietoni ori la mai puţin de 25 m înainte şi înainte de acestea

 • în intersecţii, inclusiv cele cu circulaţie în sens giratoriu

 • în staţiile mijloacelor de transport public de persoane, precum şi la mai puţin de 25 m înainte şi după acestea;

 •  în dreptul altui vehicul oprit pe partea carosabilă

 • în locul în care se împiedică vizibilitatea asupra unui indicator sau semnal luminos

 • pe sectoarele de drum unde sunt instalate indicatoarele cu semnificaţiile „Drum îngustat”, „Prioritate pentru circulaţia din sens invers” sau „Prioritate faţă de circulaţia din sens invers”

 •  pe pistele obligatorii pentru pietoni şi/sau biciclişti ori pe benzile rezervate unor anumite categorii de vehicule, semnalizate ca atare

 • pe platforma căii ferate industriale sau de tramvai ori la mai puţin de 50 m de acestea, dacă circulaţia vehiculelor pe şine ar putea fi stânjenită sau împiedicată;

 • pe partea carosabilă a autostrăzilor, a drumurilor expres şi a celor naţionale europene (E);

 • pe trotuar, dacă nu se asigură spaţiu de cel puţin 1 m pentru circulaţia pietonilor

 •  pe pistele pentru biciclete.

Parcarea autovehiculului pe trotuar se încadrează în clasa a IV-a de amendă, potrivit legislației.

Dacă vor ignora solicitările poliției, indiferent dacă vorbim despre cea locală sau cea rutieră, proprietarii mașinilor vor putea primi amenzi din clasa a patra de sancțiuni, adică între nouă și 20 de puncte-amendă.

Ținând cont de faptul că punctul-amendă are valoarea de 145 de lei, sancțiunile vor putea ajunge la sume cuprinse între 1.305 și 2.900 de lei.

Te-ar putea interesa și:

Cookies