Când intră în vigoare sensurile unice pe Calea Dorobanți și pe Bd. Lacul Tei

de:
27 iun. 2014
1 Afișari
Când intră în vigoare sensurile unice pe Calea Dorobanți și pe Bd. Lacul Tei

Primăria Capitalei va introduce sens unic pe Bulevardul Lacul Tei din Capitală. Șoferii vor putea circula pe acest bulevard doar pe direcția Facultatea de Construcții – Bd. Barbu Văcărescu. Circulația în sens invers va fi permisă doar autobuzelor RATB, care vor dispune astfel de o bandă specială.

„Se va introduce sens unic pe Bulevardul Lacul Tei, de la intersecția cu strada Maica Domnului până la Bd. Barbu Văcărescu. Porțiunea cu linie de tramvai, de la Doamna Ghica la Maica Domnului, nu va fi afectată, circulația rămânând aici pe ambele sensuri. Se va circula pe sens unic dinspre Facultatea de Construcție către Bd. Barbu Văcărescu. Concomitent, vom introduce sens unic, dar în direcția opusă pe strada Ramuri Tei, dinspre Barbu Văcărescu către Parcul Lacul Tei”, a declarat pentru B365.ro, Ion Dedu, director al Direcției Transporturi din cadrul Primăriei Capitalei.

Lucrările pentru introducerea sensului unic pe cele două artere au fost deja terminate pe Bd. Lacul Tei și pe strada Ramuri Tei unde au fost  realizate lucrpri de drum și marcaje și instalate indicatoare rutiere.

Reprezentanții Administrației Străzilor spun însă că noile reguli de circulație vor intra în vigoare odată cu terminarea lucrărilor de pe Calea Dorobanți și de pe strada Polonă, unde, de asemenea, vor fi introduse sensuri unice. 

„Se va introduce sens unic pe Calea Dorobanți între Ștefan cel Mare și Bd. Dacia și pe strada Polonă, între aceleași artere. Practic, pe Calea Dorobanți se va circula doar pe sensul dinspre Ștefan cel Mare spre Dacia, iar pe strada Polonă în sens invers”, a precizat directorul de la Transporturi.

Administrația Străzilor a început lucrările de amenajare pe Calea Dorobanților de aproximativ o lună. Pe această arteră se repară carosabilul și trotuarele, iar în zona intersecției cu Bd. Dacia și strada Mihai Eminescu, dar și în Piața Lahovary, pastilele au fost reconfigurate pentru a se asigura accesul pietonilor.

„Sensurile unice vor intra în vigoare dupa finalizarea lucrărilor de drum și marcaje rutiere aflate în curs pe Calea Dorobanților și strada Polonă, adică cel târziu până la jumătatea lunii iulie”, au precizat pentru B365.ro, reprezentanții Administrației Străzilor. 

Unde se mai introduce sens unic

Primăria Capitalei are în plan introducerea unor sensuri unice și a benzilor speciale pentru mijloacele de transport ale RATB pe aproximativ 30 de artere din Capitală. Direcția de Transporturi a întocmit deja o listă cu străzile și bulevardele, pe care vor fi introduse noile reguli de circulație, printre ele fiind nominalizate și Bd. Gh. Magheru, Bd. N. Bălcescu, Calea Moșilor sau Drumul Taberei.  VEZI LISTA COMPLETĂ. De asemenea, în Comisia de circulație, dar și în Comisia de Urbanism din Primăria Capitalei s-a propus deja introducerea sensurilor unice și pe Calea Floreasca și Barbu Văcărescu. 

Noile propuneri, nu vor intra însă în vigoare prea curând. Deocamdată, sensurile unice vor fi introduse doar pe Bd. Lacul Tei, Strada Ramuri Tei, Calea Dorobanți și strada Polonă. Într-un răspuns remis B365.ro, reprezentanții Administrației Străzilor au precizat că nu există deocamdată planuri concrete pentru introducerea de noi sensuri unice în București în perioada imediat următoare.

Cookies