Ministerul Sănătății a anunțat când începe vaccinarea cu Johnson & Johnson în România. De ce este suficientă o singură doză de ser

27 mart. 2021
226 Afișari
Ministerul Sănătății a anunțat când începe vaccinarea cu Johnson & Johnson în România. De ce este suficientă o singură doză de ser

Ministerul Sănătății a anunțat când începe vaccinarea cu Johnson & Johnson în România. Mai mult, instituția a precizat și de ce în cazul acestu vaccin este suficientă o singură doză de ser.

Ministerul Sănătății a postat pe pagina de Facebook a instituției informații despre când începe vaccinarea cu Johnson & Johnson în România, dar și de ce este necesară o singură doză în cazul acestui ser.

Ministerul Sănătății a explicat că datele preliminare din studiul clinic de fază 1 au sugerat că o singură doză poate fi suficientă pentru a produce un răspuns imun, iar rezultatele studiului clinic de fază 3, care a stat la baza aprobării vaccinului Johnson & Johnson, au confirmat acest lucru.

Când începe vaccinarea cu Johnson & Johnson în România

„În România ne așteptăm ca vaccinarea cu Johnson & Johnson să înceapă la jumătatea lunii aprilie”, scrie Ministerul Sănătății pe Facebook.

Vaccinul Johnson & Johnson a redus semnificativ cazurile de COVID-19 în rândul persoanelor imunizate

„Vaccinul a redus semnificativ cazurile de COVID-19 în rândul persoanelor imunizate, astfel: din 19.630 de persoane vaccinate, 116 au dezvoltat simptome de COVID-19; din 19.691 de persoane nevaccinate, 348 au dezvoltat simptome de COVID-19. Acest lucru înseamnă eficacitate de 67% în prevenirea bolii simptomatice”, spune Ministerul Sănătății.

În ceea ce privește prevenirea cazurilor de COVID-19 care necesită internare, vaccinul conferă protecție sporită:

„La 28 de zile post vaccinare, rata de spitalizare în rândul persoanelor vaccinate a fost 0% (niciuna dintre cele 16 spitalizări nu a fost din rândul persoanelor vaccinate). Este important de menționat și că studiul clinic al Johnson & Johnson s-a desfășurat în mai multe țări, inclusiv Africa de Sud și Brazilia, unde tulpinile emergente circulau deja la momentul respectiv“.

Luna acesta, Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) a aprobat utilizarea în Uniunea Europeană a vaccinului anti-COVID-19 realizat de compania americană Johnson & Johnson, potrivit unui comunicat transmis de instituție. Serul se administrează într-o singură doză.

Vaccinul constă într-un vector ce utilizează un adenovirus uman (virusul responsabil de răceala obişnuită) pentru a reprima proteina SARS-CoV-2 în celule. Vectorul de adenovirus utilizat în vaccin a fost modificat pentru a nu se putea replica la oameni şi declanşa boala.

 

Cookies