Când începe marea demolare pentru lărgirea bulevardului Prelungirea Ghencea, când peste 400 de imobile vor fi puse la pământ

30 mai 2022
37782 Afișari
Când începe marea demolare pentru lărgirea bulevardului Prelungirea Ghencea, când peste 400 de imobile vor fi puse la pământ

Primarul general Nicușor Dan a anunțat luni, 30 mai, că la jumătatea lunii iulie, imediat ce Primăria Capitalei va deveni proprietar, vor începe demolările pe proprietățile dintre Strada Râul Doamnei și Șoseaua de Centură, pentru a putea continua apoi lucrările pe șantierul Prelungirea Ghencea.

Nicușor Dan anunța în urmă cu o săptămână că încă 400 de imobile trebuie expropriate, iar după ce banii intră în cont, după 45 de zile, ele pot fi dărâmate.

„Am profitat rapid de deblocarea conturilor Primăriei Capitalei și am consemnat în cont 31 de milioane de lei pentru continuarea exproprierilor în zona Prelungirea Ghencea din sectorul 6. Conform legii, trebuie să așteptăm 45 de zile din momentul consemnării banilor pentru ca municipalitatea să devină proprietar”, a scris primarul pe Facebook.

 

Cum se face continuarea lucrărilor la Prelungirea Ghencea

Primăria Capitalei va rezilia contractul cu Trustul de Clădiri Metropolitane pentru tronsonul II, de la Râul Doamnei până la Șoseaua de Centură, și va încheia un nou contract cu același constructor, preciza săptămâna trecută Nicușor Dan.

Exproprierile pentru acest tronson au întâmpinat probleme din cauza faptului că omul de afaceri Costică Constanda a blocat conturile Primăriei.

,,Sunt gata documentaţiile pentru exproprieri, pentru mai mult de jumătate din ce a rămas şi mai durează cam o lună până când vom termina documentaţiile pentru toate exproprierile, vorbim de încă 400 de imobile care trebuie expropriate. După consemnarea banilor pe care îi avem, trebuie să aşteptăm 45 de zile până când vom putea să intrăm în şantier şi să demolăm, demolările vor avea loc în cursul acestui an. Avem problema în acest moment pentru că, deşi avem banii, din cauza conturilor poprite nu putem să îi consemnăm în conturile celor expropriaţi şi de aici întârzieri până când vom rezolva chestiunea popririi conturilor”, a explicat Nicușor Dan.

Trustul de Clădiri Metropolitane lucrează în prezent la primul tronson, între linia tramvaiului 41 și strada Râul Doamnei, iar primarul general promite că lucrările se vor finaliza în această vară.

Lucrările de lărgire a străzii Prelungirea Ghencea au început în septembrie 2019, iar acestea aveau termen 24 de luni, respectiv septembrie 2021.

Noua arteră va avea aproximativ 6 km, inițial era prevăzută cu cale dublă de tramvai, 2 benzi de circulație pe sens, pistă de biciclete, trotuare și spații verzi între acestea și partea carosabilă. Totodată, se va mai realiza și un nod intermodal (tramvai 41, autobuze și microbuze ale liniilor preorășenești) precum și o parcare de tip Park&Ride cu o capacitate de 300 de locuri, ce poate fi extinsă, ulterior, până la 500 de locuri.

Îți recomandăm să citești:

 

Cookies