LA MINE-N CARTIER

Când începe eutanasierea câinilor fără stăpân din Bucureşti

„Şi eu am constatat, ca şi dumneavoastră, că lumea nu se înghesuie să-i adopte. Noi deocamdată suntem la faza de adunat de pe străzi”, a spus Sorin Oprescu, citat de Mediafax, răzpunzând unei întrebări cu privire la momentul în care municipalitatea va începe eutanasierea câinilor fără stăpâni.

Întrebat când vor fi eutanasiaţi primii câini, Oprescu a răspuns: „Când o să ajungem în faza de respect al legii până la capăt. Dacă va fi cazul, o să vă anunţăm, o să vă trimitem un email în care o să vă spunem că nu e nevoie să facem acest lucru, că au fost adoptaţi”.

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat, pe 30 septembrie, că municipalitatea va aduna cel puţin 80 la sută dintre maidanezi şi va reduce cu 90 la sută numărul oamenilor muşcaţi de aceştia, în 18 luni, Autoritatea pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor (ASPA) asumându-şi că poate prinde până la 250 de câini pe zi.

Între timp, zeci de haite de maidanezi au invadat comunele din apropierea Capitalei. Sătenii cred că ei au fost aduşi cu dubiţele din Bucureşti după care au fost abandonaţi pe câmp. Detalii, aici. 

În prezent, municipalitatea dispune de 800 de locuri pentru câinii fără stăpân: 200 la adăpostul din strada Theodor Pallady şi alte 600 la Mihăileşti, cu posibilitate de extindere, în câteva săptămâni, cu încă 500 de locuri, la Mihăileşti.

În adăposturile municipalităţii erau, pe 25 septembrie, 783 de câini: 567 de câini în cel din Mihăileşti şi 216 câini în cel din Theodor Pallady.

CITEŞTE ŞI Ce a văzut televiziunea germană Der Spiegel TV, la prinderea maidanezilor în Bucureşti. VIDEO


Recomandarile noastre


Parteneri

Știri – Gândul

Știri – CanCan.ro

Back to top button