ȘTIRI

Încep lucrările la noul patinoar olimpic cu bazin de înot, spa și restaurant panoramic

Proiectul de refacere și modernizare a patinoarului artificial Mihai Flamaropol a fost repornit după ce pe 17 iunie 2015, Primăria Capitalei a atribuit contractul pentru realizarea lucrărilor de construcție firmelor Astaldi Spa şi UTI Grup. Municipalitatea atribuise contractul celor două firme încă din luna septembrie 2014, însă rezultatul licitației a fost contestat de două ori, conflictul fiind soluționat abia după 9 luni. 

Proiectul va debuta cu demolarea construcțiilor existente, inclusiv a vechiului patinoar.

„În această săptămână se predă amplasamentul constructorului. S-a dat și ordinul de proiectare, iar acum se lucrează la obținerea autorizației pentru demolarea vechiului patinoar. În septembrie, sperăm să înceapă lucrările de construire a noului patinoar”, a precizat pentru B365.ro, Bogdan Hreapcă, directorul general al Direcției de Investiții din cadrul Primăriei capitalei. 

Potrivit studiului de fezabilitate, noua construcție va cuprinde două corpuri de clădire „independente structural, dar tratate unitar prin anvelopantă comună”

Corpul principal va cuprinde patinoarul sportiv și de agrement de dimensiuni olimpice, dotat cu vestiare și toate funcțiunile necesare desfășurării competițiilor sportive, gradene pentru spectatori, loje VIP, spații comerciale și de alimentație publică. 

Al doilea corp va adăposti centrul sportiv și de agrement ce va cuprinde un bazin semiolimpic, un teren de sport, o zona de spa cu terasă exterioară, săli de fitness, o cafenea și un restaurant panoramic cu terasă.

Studiul de fezabilitate prevede și ample lucrări de amenajări exterioare care includ o piață publică, o promenadă pe marginea lacului, un perete de escaladă și o parcare. 

De asemenea, acoperișul patinoarului va fi acoperit cu iarbă, sub forma de relief artificial orientat spre lacul din imediata vecinătate. Tot pe acoperiș va fi amenajat un spațiu pentru skating.

Construcţia va avea o suprafaţă totală de 22.600 metri pătraţi şi va avea o capacitate de 3.100 de locuri (dintre care 61 pentru persoane cu dizabilităţi) şi peste 120 de locuri de parcare. 

Lucrările de proiectare și execuție, ce vor fi realizate de Asocierea SC Uti Grup SA – Astaldi Spa, costă 123 milioane lei cu TVA (27, 8 milioane euro). 

Firma Louis Berger a câștigat contractul pentru serviciile de consultanță în acest proiect. Contractul, în valoare de 1,1 milioane lei cu TVA, a fost atribuit pe 27 aprilie 2015. 

Termenul de finalizare a lucrării este sfârșitul anului 2016. 


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button