Când iese la suprafață Catedrala Neamului: FOTOGALERIE

de:
13 sept. 2012
0 Afișari
Când iese la suprafață Catedrala Neamului: FOTOGALERIE

Catedrala Mântuirii Neamului este prevăzută să ajungă la cota 0 la sfârşitul lunii noiembrie, când va fi încheiat planşeul subsolului 1, spune Ion Ion, responsabil cu controlul calităţii din partea firmei constructoare BogArt, conform ageției de știri ortodoxe.

Pe şantierul Catedralei Mântuirii Neamului lucrările principale la construirea subsolului 3 se vor încheia până la finalul săptămânii, odată cu turnarea planşeului. Majoritatea forţei de lucru este concentrată pe lucrările de la subsolul 2, pentru că de la acest nivel începe şi sala polivalentă a viitoarei Catedrale patriarhale.

Pentru construirea elementelor verticale şi a planşeelor subsolurilor catedralei se folosesc cantităţi impresionante de fier şi oţel. Se construiesc structuri metalice din mai multe elemente şi tipuri de armătură, de la cele mai mari, care sunt montate cu ajutorul celor patru macarale-turn, până la elemente care sunt manevrate manual de muncitori şi sudate la locul lor. După finalizarea radierului casetat în luna iunie, la sfârşitul acestei săptămâni vor fi încheiate lucrările şi la subsolul 3.

Subsolul 2 are o configuraţie diferită pentru că de la nivelul lui începe sala polivalentă, care va avea o înălţime de circa 11 metri. Pentru a susţine o sală atât de mare, sunt construiţi stâlpi, piloni şi diafragme foarte mari, armate cu mai multe elemente metalice şi foarte complexe prin structura lor.

Cookies