Când Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii m-a făcut să râd

08 sept. 2022
4002 afișări
Când Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii m-a făcut să râd
Adrian Teleșpan: Când HM Elizabeth II m-a făcut să râd

Dacă Regina Marii Britanii s-ar fi născut o femeie simplă din satul Sălătrucel, județul Vâlcea, să spunem, i s-ar fi spus Veta. Veta ar fi săpat grădina alături de soțul ei Filip, zis Puță prescurtat de la Filipuță, ar fi crescut împreună cinci copii, ar fi avut pielea crăpată de soare, ar fi avut mâinile pline de bătături, ar fi știut cum e să naști pe câmp, ar fi știut să râdă ca tot omul, ar fi știut să plângă ca tot omul, ar fi știut să joace o sârbă nesfârșită cum numai în Oltenia există, sunt un fel de crossfit, și câte și mai câte ar fi știut Veta. Șanse mari ca, la sfârșitul vieții, să fi fost mulțumită.

Lumea, așa cum o știm noi și cum ne-a fost prezentată încă de mici, e structurată pe ierarhii, de la cel mai deștept la cel mai prost, de la cel mai înalt la cel mai scund, de la cel mai nobil la cel mai iobag, de la cel drept la cel mai nedrept, de la cel ales la cel pe care nu l-a ales nimeni. Fiecare structură, fie e că e imperiu, fie că e toaletă publică, funcționează pe o ierarhie în fruntea căreia poți să ajungi pe merit, pe nepotism sau pe sânge, care e un fel de nepotism mai onest, mai pe față.

Regina Marii Britanii a fost Regina Marii Britanii pentru că s-a născut ca fiica Regelui Marii Britanii. Mulți am spune: Ce noroc pe capul Domniei Sale. Ce noroc că n-a prea avut de ales, dacă stăm să ne gândim puțin. Evident, putea să se retragă, să spună: Bă, io n-am chef să fiu monarhă!, din varii motive. Putea să îi placă distracția, putea să fie o fire căreia să îi displacă total lumina reflectoarelor, putea să îi fie teamă să nu se facă de râs în fruntea uneia dintre cele mai mari națiuni ale lumii.

Maiestatea Sa Regina Elizsabeth II a ales să rămână în fruntea Marii Britanii și e foarte posibil să fi făcut acest lucru nu neapărat din ego, că sigur îți hrănește ego-ul să te știi rege, ci pentru că a simțit că i se potrivește acest rol și nu a fost doar o nimereală că domnia s-a născut fiica Regelui George VI. Deci sunt șanse mari ca, la sfârșitul vieții, să fi fost mulțumită. Uneori lucrurile se nimeresc potrivite, iar Regina Elizabeth II este o figură remarcabilă și demnă de tot respectul în funcția pe care a ocupat-o. La fel ca Veta.  

De ce am început acest articol cu Veta? Pentru că cea mai frumoasă și regească lecție pe care mi-a oferit-o viața aceasta a fost să înțeleg faptul că fiecare om, fie că e vorba de Veta sau de HM Elizabeth II, merită aceeași cantitate de respect total. Și nu există un bine mai mare pe care ți-l poți face ție însuți decât a le respecta pe Veta și Elizabeth în egală măsură.

Acesta este un articol care își dorește să le cinstească suficient și egal pe Veta și pe Regina Elizabeth. Despre Veta nu s-a scris foarte mult și merită tot respectul că a reușit să rămână discretă. Îmi face, în schimb, o deosebită plăcere să împărtășesc cu dumneavoastră o poveste despre HM Elizabeth II care cel puțin mie mi-o face foarte plăcută pe Regină. Recunosc, am și avut mulți ani o slăbiciune inexplicabilă pentru domnia sa.  

Povestea asta nu mai știu unde am văzut-o, dar am văzut-o undeva. Royal Variety Show e un spectacol anual în onoarea familiei regale, unul cu scopuri caritabile. Vin artiști care cântă, se face stand up, e un spectacol de varietăți normal. Acum nu mai țin eu minte cine e protagonistul poveștii ăsteia, dar nu e atât de relevant. La finalul show-ului, Regina mergea și saluta toți artiștii. How do you do, how do you și tot așa.

Individul acesta, un actor de comedie, al cărui nume nu mi-l aduc aminte, când i-a venit rândul să se salute cu regina, i-a pus și o întrebare: „Majestate, mergeți cumva anul acesta la finala UEFA Champions League?” Regina i-a răspuns: „Nu, nu cred.” El, evident, a plusat: „Și atunci, nu-mi dați mie biletele dumneavoastră?”, știind că Regina primea bilete cu locuri foarte bune în fiecare an. Regina a râs, nu i-a dat biletele dumneaei, dar i-a făcut rost de altele. Sigur nu i-a fost greu și sigur a apreciat umorul. Îmi doresc să îmi placă toți oamenii la fel, dar recunosc că deocamdată îmi plac mai mult cei cu umor și care mă fac să râd prin vorbele sau faptele lor. E procesul meu, ok? 

Respectul și Umorul sunt două componente care ne pot ajuta să vedem o Regină sau un Rege în fiecare om. Vă recomand din tot sufletul o oglindă în care să vă priviți cu respect și umor! Să trăim toți ca niște regine și ca niște regi în inimile noastre! Doamne ajută și Doamne ferește, Elizabeth acum de sus ne privește! Pup. Adi UK. 

 

Cookies