Când este urgent să mergi cu animăluțul la Spitalul Veterinar sau să chemi ambulanța?

08 sept. 2023
32 Afișari
Când este urgent să mergi cu animăluțul la Spitalul Veterinar sau să chemi ambulanța?
Sursă foto: pexels.com

Ce faci când vii noaptea acasă din club și cățelul tău nu te așteaptă ca de obicei dând din coadă sau certându-te că iar l-ai lăsat singur, ci îi e super rău într-un colț? Te gândești ce-o mai fi mâncat de data asta? Sau când vezi că pisica ta brusc se crede pasăre și sare de la etaj? Sau când vreun nebun ți-a lovit animalul cu mașina când ați ieșit la plimbare? Sunt acele momente grele, când simți că ai face orice pentru ca prietenul tău să fie bine, situații neprevăzute când sănătatea și chiar viața animăluțului e în pericol. 

Se poate întâmpla ziua, se poate întâmpla noaptea, se poate întâmpla în orice moment și atunci rapiditatea și eficiența intervenției pot face diferența. Ori chemi ambulanța veterinară, ori te urci rapid în mașină cu el și fugi la un spital pregătit pentru urgențe de orice fel, cum este noul Spital Veterinar Non-Stop The Vets Tineretului, pe Calea Văcărești numărul 280, parte din rețeaua The Vets, alături de încă patru clinici veterinare.

În momente de criză, fiecare secundă contează. Astfel, este vital să cunoaștem semnele care indică o urgență și să știm încotro să ne îndreptăm. 

Când trebuie să te îngrijorezi și să suni la Spitalul The Vets – 0755 853 853?

  • Traumă Fizică: a avut un accident, a căzut de la înălțime, s-a lovit – orice formă de trauma fizică ar trebui evaluată de urgență de către un medic veterinar, atât când semnele sunt vizibile (răni, fracturi) dar chiar și când animalul pare ok, putând exista leziuni ascunse. 
  • Dificultăți Respiratorii: dacă respiră greu, se sufocă, tușește constant, toate sunt semne care necesită atenție imediată.
  • Semne Neurologice: Convulsiile, modificările în felul în care animalul latră, miaună sau scoate alte sunete, incapacitatea de a se coordona sunt semnale de alarmă care indică o problemă serioasă.
  • Intoxicări: Dacă suspectezi că animăluțul a mâncat ce nu trebuie, adică substanțe toxice, cum ar fi anumite alimente, plante, produse de curățenie, otrăvuri sau medicamente, e cazul să te miști repede cu el la spital. 
  • Sângerări: Orice formă de sângerare care nu se oprește în mod natural în câteva minute este un motiv de îngrijorare. Fuga la spital! 
  • Modificări Gastrointestinale: Vărsăturile severe, diareea sau incapacitatea de a defeca pot indica obstrucții sau alte probleme grave care necesită intervenție rapidă.
  • Modificări Urinare: același lucru și în cazul incapacității sau schimbărilor în modul în care animalul urinează, acest lucru putând semnaliza ceva grav, mai ales în cazul pisicilor. 
  • Schimbări Comportamentale Bruște: Apatie, agresivitate neobișnuită sau orice altă modificare neașteptată a comportamentului pot fi semnale de alarmă.

În acele momente, este musai ca animalul să fie văzut de un medic cu experiență în urgențe, într-un spital dotat în acest scop, unde se pot efectua rapid toate investigațiile și intervențiile necesare, pentru a evita orice complicație ulterioară și pentru a înlătura rapid pericolul.  

Din fericire, un nou spital veterinar s-a deschis în București, cu servicii integrate pentru medicina veterinară de urgență și numai. Medicii de la Spitalul Veterinar The Vets nu dorm noaptea (și nici ziua:)) și sunt acolo la orice oră să aibă grijă de blănosul tău. 

Nu doar că oferă servicii medicale non-stop, dar spitalul dispune și de un serviciu de ambulanță special dedicat, care poate prelua rapid animalul pentru a fi transportat în siguranță. Sunt suficiente locuri pentru spitalizare – 40 – dacă e cazul iar dotările sunt de ultimă generație, găsindu-se tot ce trebuie pentru analize de sânge, imagistică, chirurgie, dermatologie, stomatologie, proceduri medicale complexe și tratamente. 

Sigur, Spitalul Veterinar The Vets Tineretului nu este doar pentru urgențe. Poți merge acolo cu animăluțul pentru consultații de rutină, pentru analize, prevenție, pentru boli cronice, pentru check-up-ul anual, sterilizări, vaccinări și cam tot ce are nevoie bestiuța ta cea simpatică. 

Cookies