Când este cel mai bine să cumperi bilete de avion

03 iul. 2021
1903 Afișari
Când este cel mai bine să cumperi bilete de avion
Când este cel mai bine să cumperi bilete de avion

Achiziția de bilete de avion poate să fie uneori chiar cea mai probleamtică parte a unei călătorii, mai ales când prețurile cerute de companiile de zbor variază serios de la o zi la alta, neștiind care va fi momentul ideal pentru achiziția biletelor. Nu stați însă să vânați oferta până în ultimul moment, trebuie să acționați din timp, motiv pentru care v-am pregătit un ghid care să vă ajute să identificați când este cel mai bine să cumperi bilete de avion.

Cumpăratul de bilete de avion nu-i treabă ușoară. Companiile de zbor și site-urile care vând bilete te bombardează din toate părțile cu oferte peste oferte, indiferent de ora din noapte sau din zi la care cauți bilete. Prin urmare, poți intra în panică și să cumperi bilete sub presiunea ofertelor, sau poți aștepta până pe ultima sută de metri, în speranța că vei putea obține reducerea nesperată.

Prin urmare, vă prezentăm o serie de îndrumări de care să țineți cont când apare întrebarea „Când este cel mai bine să cumperi bilete de avion?”, mai ales că este sezonul estival și nu puține persoane ar dori să aibă un sejur peste hotare însă nu s-au pregătit din timp.

Să cumperi bilete de avion devreme sau chiar înainte de zbor?

Să îți cumperi bilete de avion prea devreme este o greșeală des întâlnită, mai ales că logica „early bird” nu se aplică la biletele de avion. Companiile aeriene își încep reducerile și ofertele cu câteva luni înainte de decolare, astfel că nu este necesar să îți iei biletele în momentul în care acestea se pun la vânzare, ceea ce se întâmplă de obicei cu 6-7 luni înainte de zbor.

De asemenea, nici achiziționarea biletelor în ultima clipă nu este recomandată, deoarece nu există reduceri înainte de zbor. Astfel, companiile aeriene profită de persoanele care află că trebuie să călătorească pe ultima sută de metri.

Cu cât timp înainte sunt biletele de avion mai ieftine

Potrivit statisticilor, un bilet de avion are, în medie, cel mai scăzut cost cu 57 de zile înainte de decolare. Desigur, acest lucru variază în funcție de rută și operatorul de zbor ales. În medie însă, prețurile încep să scadă cu circa 180 de zile înainte de zbor, iar cu aproximativ 50-55 de zile înainte de decolare, acestea încep să crească. Cu cât se apropie ziua zborului prețurile vor crește, iar creșterea devine semnificativă cu mai puțin de 21 de zile înainte de decolare.

În ce zi a săptămânii e recomandat să zbori pentru a prinde bilete de avion la prețuri accesibile

Dacă zborul nu este în scop de afaceri sau poate suporta amânare, încearcă să eviți zilele de luni, vineri și duminică. Aceste zile sunt aglomerate și prețurile biletelor sunt influențate de sistemul cerere-ofertă, astfel că vor fi ridicate. Însă, în zilele de marți, miercuri, joi și sâmbătă biletele de avion sunt mai ieftine decât în restul zilelor, deoarece vorbim despre o cerere mai scăzută.

Iată o listă de trucuri de care să ții cont când cumperi bilete de avion

Înainte de toate, costurile unui zbor dus-întors sunt de obicei mai mici decât cele pentru un zbor doar dus. Uneori s-ar putea să fie mai avantajos să achiziționezi un zbor dus-întors deși ai nevoie doar de un zbor dus.

Atenție însă, nu achiziționați bilete de avion dus-întors pentru a folosi doar zborul retur. Odată ce nu te-ai prezentat la zborul dus biletul este anulat.

Este recomandat să folosești programele de loialitate ale companiilor aeriene, deoarece acestea vor oferi reduceri și promoții clienților fideli sau celor care achiziționează des bilete de avion.

De asemenea, există site-uri specializate în monitorizarea prețurilor, iar acestea au posibilitatea de a trimite o alertă pe adresa de e-mail când un bilet ajunge la un anume preț, setat de către utilizator.

Mai mult, uneori companiile de zbor fac erori în publicarea prețurilor, astfel că aceasta este o oportunitate de aur, mai ales că acea companie are obligația de a onora biletul. Cu puțină răbdare și cu noroc puteți da peste zboruri care au o reducere de 80% față de prețul normal pe ruta respectivă.

Cookies