Când era mai mare haosul la raftul de merdenele, vine ministrul Sănătății și ne lasă mască

17 feb. 2022
998 Afișari
Când era mai mare haosul la raftul de merdenele, vine ministrul Sănătății și ne lasă mască

Bună dimineața! În această săptămână, în aerul bucureștean domină un sentiment de buză umflată.

Pe de o parte, suntem deja de ceva timp în expectativa ridicării restricțiilor, uitându-ne cu invidie la vecinii europeni care dansează noaptea prin baruri și așteptând cuminți să ne lase și părinții noștri la joacă. Chiar și austriecii, care menținuseră delirul cu vaccinarea obligatorie până în pânzele albe, au anunțat că pe 5 martie e gata – toată lumea la mall, la manichiură și la șnițel în restaurante!

Pe de altă parte, cetățenii cu pasiuni belicoase s-au trezit ușor dezamăgiți că, de fapt, nu vine războiul cu Rusia săptămana asta, motiv pentru care în continuare singura chestie palpitantă din viețile unora este mersul la supermarket.

Însă nici mersul la supermarket nu mai e ce era. Zilele trecute, ANPC a continuat turul închiderii unor magazine alimentare (acelea unde paznicii încă te caută de temperatură când intri, LOL :))))), pe fond de găsire nereguli. Pentru magazinul din cartier unde făceam eu cel mai des cumpărături, care a fost închis trei zile, probabil sancțiunea fost o surpriză. Șeful de magazin era o persoană grav afectată de sindromul Political Correctness, pe care îl extinsese asupra tuturor ființelor vii. Astfel, când o colegă i-a semnalat acestuia ‘fițamabil, aveți o familie de gândaci pe raftul de merdenele’, acesta i-a răspuns ‘și ce dacă, și ei trebuie să trăiască!’.

Iată, deci, un exemplu de om bun, cu suflet mare, care la propriu nu ar omorî nici măcar o muscă.

La începutul săptămânii, CCR a declarat că obligativitatea purtării măștii în aer liber e neconstituțională. Evident, acest lucru ar fi putut fi declarat, să zicem, acum vreun an jumate, dar s-a făcut acum, când suntem cu un picior afară din pandemie. Perfect!!!

Însă fix când ne pregăteam să ne întâlnim fiecare asociație de locatari în fața blocului și să facem un foc de tabără cu măștile, vine Alexandru Rafila, Ministrul Sănătății, care declară ceva ce probabil i-a cauzat colonelului Gheorghiță să-i iasă bube pe față. ‘Raţional, dacă discuţi de o măsură de protecţie care limitează transmiterea şi se dovedeşte că masca este mai eficientă, poate, în acest moment chiar decât vaccinarea în limitarea transmiterii infecţiei, nu cred că ar trebui să constituie un impediment pentru cineva să utilizeze masca’, a spus el.

Domnul profesor a continuat cu exemplul personal: ‘Eu atunci când sunt la risc să mă îmbolnăvesc, o să port mască, acolo unde e aglomeraţie în spaţiu deschis. Nu are importanţă dacă e sau nu un act normativ în vigoare. Fac lucrul acesta pentru că aşa consider eu că este corect.’

Spre deosebire de majoritatea reprezentanților politici, domnul Rafila dăduse mereu impresia că gândea înainte să spună lucruri. Not anymore, my dear Watson. Problema în sine nu e neapărat ce spun politicienii, că oricum nu-i mai ascultă nimeni, ci că ei sunt complet convinși că, după mai bine de un an în care au țipat la noi că dacă nu ne vaccinăm o să moară toate persoanele la care ne uităm pe stradă, iar acum brusc masca e mai mișto, NOI O SĂ CREDEM CE NE SPUN și o să zicem ‘sigur, așa facem’. De ce mai avem certificat verde acum, în această secundă, dacă masca e mai eficientă? Ce s-a întâmplat cu celebra declarație a lui Nelu Tătaru din 2020, ‘Masca nu o poartă omul sănătos, masca o poartă omul bolnav. Masca purtată de omul sănătos poate face mai mult rău decât bine.’

Și, de asemenea, unde a dispărut Nelu Tătaru? Persoanele care se duc să îl caute să întrebe pe drum și de colonelul Gheorghiță, vă rugăm.

Trecem la Florin Cîțu, un politician despre care, de fiecare dată când citim ceva, ne întrebăm ‘Doamne, ăsta tot aici e’?  Zilele acestea, liderul PNL susține că reducerea CAS și scăderea TVA ar tempera inflația. SUPER!!! Întrebarea este nu dacă aceste idei economice au valoare de adevăr, ci dacă tot știa că ne va lovi inflația pe vremea când era Prim Ministru, de ce nu s-au făcut aceste lucruri atunci? Iar dacă nu prevedea această minicriză economică, ce spune asta despre pregătirea celor care ne conduc și abilitatea lor de a gândi pe termen lung? Hm.

Până când vom descoperi răspunsul la această întrebare, să încercăm să ne calmăm.

Nota B365.ro: Ne mai putem calma și, de exemplu, citind. O listă scurtă, dar perfectă, mai jos:

Cookies