Când de lasă seara peste București, hai la “Cinema sub clar de lună”. Sunt filme hot cu babardeală, nerecomandate minorilor

17 sept. 2021
350 Afișari
Când de lasă seara peste București, hai la “Cinema sub clar de lună”. Sunt filme hot cu babardeală, nerecomandate minorilor
Când de lasă seara peste București, hai la “Cinema sub clar de lună”. Sunt filme hot cu babardeală, nerecomandate minorilor

În acest sfârșit de săptămână, minorii stau acasă și fac nani lângă Alba ca zăpada și cei șapte pitici, n-au ce să caute la “Cinema sub clar de lună”. Că sunt filme cu LGBTQ+ și cu violență și măscări, filme de artă, premiate, numai pentru adulți, pentru mami și tati. În acest week-end, ziua puteți merge la Art Safari sau la Street Delivery, iar seara sunteți așteptați în Grădina Muzeului Național al Literaturii Române (str. Nicolae Crețulescu, nr. 8) din București, la “Cinema sub clar de luna”. Toamna asta se animă Bucureștiul ca-n vremurile bune în care nu știam ce e aia pandemie.

O distopie mexicană de Michel Franco, New Order, și o dramă pe teme LGBTQ+ filmată în România, cu Vanessa Kirby și Cassey Afleck, The World to Come, ambele premiate la Festivalul de la Veneția, vor fi proiectate la Cinema sub clar de lună“ în acest sfârșit de săptămînă, în Grădina Muzeului Național al Literaturii Române.

New Order a câstigat Marele premiu al juriului anul trecut la Festivalul de la Veneţia; Secțiunea No Limit, TIFF 2021 .

Vineri, 17 septembrie, de la ora 20:00, poftiți la groaznicul, dar fascinantul New Order 

Noua ordine, regia Michel Franco | Mexic-Franţa, 2020 | 88′. Cu: Naian González Norvind, Diego Bonetă, Mónica del Carmen. De o nuntă din înalta societate se alege praful atunci când revolta săracilor se transformă într-o sângeroasă lovitură de stat. Totul este văzut prin ochii tinerei mirese şi ai servitorilor înstăritei familii, aceştia fiind obligați să aleagă de ce parte a baricadei se află. Film nerecomandat minorilor. Trailer. New Order a câstigat Marele premiu al juriului anul trecut la Festivalul de la VeneţiaSecțiunea No Limit, TIFF 2021 .

New Order a provocat un mare scandal în Mexic pentru felul în care sunt portretizați indigenii mexicani.

„New Order”, “filmul care te face să te simți neplăcut de murdar”

Criticii de film au spus despre “New Order” că “te face să te simți neplăcut de murdar”, dar în același timp au lăudat cele 86 de minute viguroase, efectiv brutalizante, meșteșugul tehnic, scenariul excepțional, cinismul cu care Michel Franco tratează ipocrizia din societatea mexicană. E o poveste despre bogați și săraci, despre proteste și crize sociale, despre oameni furioși și revolte violente. Despre cele mai grave degradări etice, fizice, mentale și sexuale. New Order a provocat unmare scandal în Mexic pentru felul în care sunt portretizați indigenii mexicani.

Duminică, 19 septembrie, 20:00, The World to Come, filmat in România, cu tema LGTBQ+

„O nouă lume”, regia Mona Fastvold | SUA, 2020 | 105′. Cu: Katharine Waterston, Vanessa Kirby, Casey Affleck. Anul1856. Abigail şi Dyer duc o viaţă izolată la ţară, câştigându-şi traiul cu muncă la fermă. Când un cuplu se mută în apropiere, Abigail se simte imediat atrasă de Tallie, noua ei vecină… Această dramă filmată în România a primit trofeul Queer Lion, acordat producţiilor cu teme LGTBQ+, anul trecut la Festivalul de la Veneţia. Trailer Secțiunea Supernova, TIFF 2021.

Dramă filmată în România a primit trofeul Queer Lion, acordat producţiilor cu teme LGTBQ+, anul trecut la Festivalul de la Veneţia.

B365: De ce Bucureștiul avea nevoie de „Cinema sub clar de lună”?

Tudor Giurgiu: “Bucureștiul e una dintre puținele capitale europene fără un cinema în aer liber deschis constant, pe durata verii. Desigur, nu mai deține nici vreo grădină de vară ca pe vremuri, unde să se poată vedea filme, toate au fost distruse sau convertite în cârciumi. În anii trecuți am organizat astfel de proiecte în parcuri, apoi în 2020, în plină pandemie, am găsit un spațiu superb pe Calea Victoriei, o curte mare unde am organizat proiecții. Anul acesta, am revenit cu același concept și am făcut un parteneriat cu echipa Muzeului Național al Literaturii Române (unde se află o grădină superbă), așa încât vom putea continuă ideea serilor unde poți vedea filme în aer liber, atâta timp cât vremea ne-o va permite”.

Și, pentru că B365.ro este partenerul acestui eveniment excepțional aflat la a două ediție, o să vă dăm din timp toate informațiile utile și foarte, foarte cinefile, in fiecare săptamână. Programul poate fi consultat pe transilvaniafilm.ro și facebook.com/TransilvaniaFilm/Biletele sunt disponibile pe eventbook.ro/program/cinema-sub-clar-de-luna

 

Cookies