Când ar trebui să fie gata Pasajul Berceni, conform graficului asumat de către constructor. Plus stadiul lucrărilor pe șantier

22 feb. 2023
5986 afișări
Când ar trebui să fie gata Pasajul Berceni, conform graficului asumat de către constructor. Plus stadiul lucrărilor pe șantier
Când ar trebui să fie gata Pasajul Berceni, conform graficului asumat de către constructor. Plus stadiul lucrărilor pe șantier. Sursa foto: Facebook/ Irinel Ionel Scriosteanu

Teoretic, potrivit graficului asumat de către constructor, Pasajul Berceni ar trebui să fie gata în curând. Practic, factorii responsabili de acest proiect au fost convocați în șantier în vederea mobilizării. Secretarul de stat în Ministerul Transporturilor anunță stadiul lucrărilor.

Stadiul lucrărilor de la Pasajul Berceni

„Am convocat în șantierul pasajului Berceni factorii responsabili de acest proiect în vederea mobilizării acestora și verificării stadiului lucrărilor la fața locului”, transmite Irinel Ionel Scrioșteanu, secretarul de stat în Ministerul Transporturilor.

Stadiul lucrărilor, în prezent:

 • A demarat realizarea hidroizolației pe rampa de urcare/coborâre spre și dinspre Berceni.
 • Montarea parapetului pietonal pe toate cele 6 rampe de acces ale pasajului se află în curs de finalizare.
 • În curs de finalizare se află și turnarea stratului de balast pe drumul de servitute Berceni și pe partea dreaptă în zona ArchiveIT.
 • În continuare, se montează lisa prefabricată pe inelul central al pasajului, pe rampa de urcare/coborâre spre și dinspre Berceni, dar și pe rampa de urcare/coborâre spre și dinspre București.
 • Continuă lucrările de armare, cofrare și betonare a grinzii de parapet atât pe inelul central, cât și pe toate rampele de acces ale pasajului.
 • Continuă montarea parapetului pietonal pe rampa de urcare/coborâre spre și dinspre București, pe rampa de urcare dinspre Popești-Leordeni și pe rampa de coborâre spre Popești-Leordeni.
 • Continuă montarea bordurilor pe rampa de urcare dinspre Popești-Leordeni și pe rampa de coborâre spre Popești-Leordeni.
 • Se realizează lucrări de armare a grinzii de trotuar pe rampa de urcare dinspre Popești-Leordeni și pe rampa de coborâre spre Popești-Leordeni.
 • Se execută lucrările de turnare a betonului de umplutură pe rampele de urcare și coborâre dinspre și spre Popești-Leordeni, dar și lucrările de turnare a stratului de BAP16 (beton asfaltic).
 • În continuare, se consolidează suplimentar terenul de fundare prin forarea, armarea și turnarea piloților toată zona demontată. Aproximativ 80% din totalul de 310 piloți au fost executați.
 • Se realizează lucrări de armare, cofrare și turnare fundație ce corespunde grinzii de rezemare a plăcilor de racordare în zona căii ferate de la Remat București, dar și lucrări de armare a grinzii de rezemare.
 • Continuă lucrările de modernizare a pasajului CF cu linia ferată industrială REMAT.

Când ar trebui să fie gata Pasajul Berceni

Potrivit graficului asumat de către constructor, șoferii ar trebui să circule pe Pasajul Berceni în doar două luni: aprilie 2023, anunță Scrioșteanu, într-o postare pe Facebook.

Pasajul Berceni este construit de asocierea TRAMECO – VAHOSTAV-SK – CONSTRUCȚII ERBAȘU – GRAFIC TRENDS. Liderul de asociere este TRAMECO. Contractul a fost semnat în martie 2019 și valorează 146 de milioane de lei, fără TVA.

Sursa foto: Facebook/ Irinel Ionel Scriosteanu
Sursa foto: Facebook/ Irinel Ionel Scriosteanu
Cookies