Când ajunge cea mai importantă expoziție de fotojurnalism de pe glob la București

de:
10 apr. 2013
0 Afișari
Când ajunge cea mai importantă expoziție de fotojurnalism de pe glob la București

Marea câştigătoare a competiţiei World Press Photo 2013 este o lucrare a fotojurnalistului suedez Paul Hansen, care înfăţişează drama unei familii din Gaza, după un bombardament israelian.

„World Press Photo reprezintă esenţa reportajului de actualitate făcut în interesul unei societăţi informate. Este o sarcină dificilă fie pentru că, adesea, condiţiile sunt dificile – conflict, dezastre – fie pentru că subiecte urmărite sunt extrem de dureroase. În condiţiile în care media suferă transformări uriaşe în modelul său de business, este nevoie de un alt tip de abordare care să asigure accesul necenzurat la informare şi imagine. Este motivul pentru care, încă de la înfiinţare, World Press Photo a premiat şi a evidenţiat munca unor fotojurnalişti care s-au dedicat unor subiecte care, deşi sunt importante, rar fac prima pagina a jurnalelor”, a explicat fondatorul Eidos, Cristian Movilă, informează mediafax.ro.

Toate lucrările înscrise în concursul organizat de fundaţie sunt deschise publicului prin intermediul expoziţiei anuale, itinerată în întreaga lume – aceasta fiind montată în peste 100 de spaţii din peste 45 de ţări – şi vizitată de peste 3,5 milioane de oameni la fiecare ediţie.

Competiţia World Press Photo a debutat în 1955, când 42 de fotografi din 11 ţări au înscris peste 300 de fotografii pentru jurizare. În 2012, concursul a atras 5.247 de participanţi din 124 de ţări, care au înscris 101.254 de fotografii.

Cookies