Când ajung cele 100 de troleibuze noi la București. Vehiculele electrice vor fi livrate anticipat, anunță Nicușor Dan

18 apr. 2023
1222 Afișari
Când ajung cele 100 de troleibuze noi la București. Vehiculele electrice vor fi livrate anticipat, anunță Nicușor Dan
Când ajung cele 100 de troleibuze noi la București. Vehiculele electrice vor fi livrate anticipat, anunță Nicușor Dan | Sursă foto: Facebook-Nicușor Dan

Primarul general, Nicușor Dan, a anunțat că cele 100 de troleibuze electrice vor ajunge mai devreme în București. Vehiculele ce vor fi folosite pentru transportul în comun sunt realizate la Fabrica Solaris Bus & Coach din Polonia.

Cele 100 de troleibuze electrice cumpărate de PMB ajung mai repede la București

Noile troleibuze electrice pe care le-a achiziționat Primăria Generală a Municipiului București vor circula pe străzile orașului de anul viitor. Inițial, graficul de livrare ce a fost propus în cadrul procedurii de licitație preciza că vehiculele vor fi livrate în perioada martie-octombrie 2024.

Cu toate astea, Nicușor Dan a anunțat astăzi, 18 aprilie 2023, că acestea urmează să ajungă în Capitală înainte de termenul inițial.

Am agreat împreună cu reprezentanții firmei Solaris să livreze troleibuzele anticipat față de graficul de livrare propus inițial în procedura de licitație.

Astfel, toate cele 100 de troleibuze vor putea fi livrate în primul trimestru al anului viitor, adică în intervalul ianuarie-martie 2024.

Troleibuzele cumpărate de municipalitate au o garanție de funcționare de minim 300.000 km de la data punerii în funcțiune, sau de cel puțin 5 ani, după cum a transmis primarul general.

Te-ar mai putea interesa și: 

Ce dotări vor avea vehiculele electrice

Nicușor Dan a transmis lista dotărilor pe care le vor avea cele 100 de noi troleibuze electrice care vor intra în flota STB din 2024. Iată care sunt acesta:

  • Podeaua complet coborâtă,
  • Spațiu destinat cărucioarelor pentru persoanele cu dizabilități,
  • Capacitate de transport: 90 de persoane, dintre care 25 călători pe scaune + 1 loc pentru scaun rulant persoane cu dizabilități,
    3 uși de acces,
  • Rampă cu acționare mecanică pentru accesul persoanelor cu mobilitate redusă, cu sistem de protecție împotriva plecării troleibuzului cu rampa deschisă,
  • Computer de gestiune management vehicul cu funcții GPS,
  • Sistem de informare audio-video,
  • Aer condiționat.

Troleibuzele, cumpărate cu fonduri nerambursabile de la Fondul de Mediu, vor avea o lungime de 12 metri și o autonomie minimă de 20 de kilometri.

Cookies