Canalul București-Dunăre cu bani europeni? Deocamdată studiul de fezabilitate

24 feb. 2021
321 Afișari
Canalul București-Dunăre cu bani europeni? Deocamdată studiul de fezabilitate

O ipoteză, deocamdată, dar cine știe, într-un viitor mai îndepărtat poate chiar un proiect terminat.

Canalul Dunăre-București, unul dintre ultimele vise ale lui Nicolae Ceaușescu, revine în actualitate. Guvernul vrea să vadă dacă acest proiect poate să aibă vreao șansă și a decis să reactualizeze studiul de fezabilitate. Totul se face cu bani europeni.

Compania Națională Administrația Canalelor Navigabile (CNACN) a lansat marți, 23 februarie, o licitație pentru reactualizarea studiului de fezabilitate privind “amenajarea râurilor Argeș și Dâmbovița pentru navigație și alte folosințe”.

Studiul se va derula pe cursul râului Argeș aval de lacul Mihăilești – Cornetu și pe cursul râului Dâmbovița aval de podul de pe șoseaua de centură a municipiului București, pe teritoriul județelor Ilfov, Giurgiu și Călărași, potrivit informațiilor din platforma SEAP.

Valoarea estimată a contractului este de șase milioane de lei, fără TVA, iar durata sa este de 11 luni. Achiziția este finanțată din fonduri europene, prin Programul Operațional Infrastructură Mare – POIM. Termenul limită pentru depunerea ofertelor este 5 aprilie 2021, scrie Economica.net.

Sursă foto: Economica.net

Cookies