Câmpul de lângă București cu resturi în descompunere de la mieii sacrificați de Paște. Deținătorii de animale pot fi identificați, anunță Garda de Mediu

23 apr. 2022
430 Afișari
Câmpul de lângă  București cu resturi în descompunere de la mieii sacrificați de Paște. Deținătorii de animale pot fi identificați, anunță Garda de Mediu

Garda de mediu a anunțat, vineri seara, că poliţiştii şi comisarii de mediu din judeţul Ialomiţa au declanşat o anchetă după ce la dispeceratul pentru situaţii de urgenţă judeţean au fost semnalate apariţia unui incendiu de vegetaţie şi cadavre de animale în zona de nord a comunei Borăneşti.

Comisari GNM care, au ajuns joi, 21 aprilie, imediat după ce s-a primit apelul telefonic, au constatat că la circa 3 km distanţă de localitate, pe amplasamentul vechii platforme de depozitare deşeuri, pe o suprafaţă de circa 5000 mp (250 m x20 m) sunt depozitate deşeuri (menajere, ambalaje, deşeuri din construcţii si vegetale, 3 cadavre de animale întregi, lână, piei de oaie, viscere animale-posibil de ovine), transmite Garda de Mediu.

Octavian Berceanu: „Miroase ca pe front, poate şi mai rău”

Fostul şef al Gărzii de Mediu Octavian Berceanu este cel care a alertat autoritățile și a filmat câmpul pe care se află aruncate piei de animale şi intestine, care stau în soare. „Miroase ca pe front, poate şi mai rău”, a reacționat acesta. Specialistul de mediu a mai precizat că, după ce au venit, autoritățile au asitat impasibile la scene în care din dube erau descărcate deșeurile.

Vineri seara, Garda de Mediu, care nu răspunde acuzațiilor lui Octavian Berceanu, a transmis că la faţa locului au venit şi reprezentanţii Poliţiei Animalelor Ialomiţa care au ridicat crotaliile de la pieile de ovine, în scopul identificării de către DSVSA Ialomiţa a deţinătorilor de animale şi aplicarea legislaţiei specifice.

„Reamintim că, în data 12.01.2022, UAT Borăneşti a mai fost sancţionată contravenţional privind regimul deşeurilor cu amendă în valoare de 15.000 lei.”, mai spune Garda de Mediu.

Controlul început de Garda de Mediu va fi finalizat săptămâna viitoare, „când se va verifica şi dacă au fost realizate măsurile stabilite în timpul controlului anterior”, mai transmit autoritățile.

Îți recomandăm să citești și:

Cookies