Campionatul Mondial de polo pe apă U20 se va organiza în Otopeni, în vară. Este cel mai mare eveniment organizat vreodată la sporturile de echipă în România

03 mart. 2023
145 afișări
Campionatul Mondial de polo pe apă U20 se va organiza în Otopeni, în vară. Este cel mai mare eveniment organizat vreodată la sporturile de echipă în România
Campionatul Mondial de polo pe apă U20 se va organiza în Otopeni, în vară. Este cel mai mare eveniment organizat vreodată la sporturile de echipă în România. Sursa foto: Facebook - Nicușor Dan

Una dintre cele mai importante competiții sportive la nivel internațional va avea loc în România, în perioada 10-17 iunie 2023. Este vorba despre Campionatul Mondial masculin de polo pe apă U20.

Competiția internațională de polo pe apă U20 va avea loc la Otopeni

În cadrul Campionatului Mondial masculin de polo pe apă U20 vor participa 300 de sportivi din 20 de țări. Acesta va avea loc la Complexul Sportiv de Natație din Otopeni, în perioada 10-17 iunie 2023, anunță Nicușor Dan pe pagina sa de Facebook.

Edilul Capitalei mai spune că este o ocazie îmbucurătoare faptul că Bucureștiul și orașele din țară sunt prezente tot mai des pe harta competițiilor sportive la nivel internațional. Aceste evenimente sporesc economia și turismul local.

Țin pumnii echipei de polo din România și sper că vom asista la un campionat extraordinar, mai ales că la acest eveniment participă cele mai valoroase echipe naționale din întreaga lume, transmite Nicușor Dan.

Competiția este cel mai mare eveniment organizat vreodată la nivel național la sporturile de echipă.

În România se vor desfășura, în total, trei competiții internaționale

Alexandru Matei, fost component al echipei naționale de polo a României, a oferit un interviu pentru Eurosport și a vorbit despre evenimentul care se va organiza în această vară:

Federația Romană de Polo este onorată să fie desemnată de către World Aquatics (fosta FINA) să organizeze un eveniment de o asemenea anvergură, iar pentru sportul românesc este o imagine extraordinară, având în vedere că este cel mai mare eveniment organizat vreodată în Romania la sporturile de echipă.

În România se vor mai desfășura încă două turnee de calificare luna aceasta, pe lângă Campionatul Mondial de polo pe apă U20, mai exact Turneul European de calificare al Diviziei B al Cupei Mondiale 2023 și Turneul de Calificare la Campionatul European U17.

Alexandru Matei, fiind întrebat ce înseamnă pentru Federația Română de polo organizarea a trei competiții internaționale, acesta a spus că reprezintă mândrie, responsabilitate și multă muncă. Acest lucru înseamnă și promovarea pe plan mondial al numelui țării.

De asemenea, acesta a fost întrebat și de situația bazinelor omologate din România. Fostul component al echipei naționale de polo a spus că există mai multe bazine in prezent, dar puțini copii mai practică acest sport:

În concluzie, în trecut aveam un număr mare de sportivi raportat la numărul de bazine, iar în prezent acest număr e fix invers. Dar sunt optimist și deciziile luate de Federația Română de Polo la nivel de copii și juniori încep să își arate efectele pozitive.

Te-ar mai putea interesa și:

Cookies